Tvarohová vánočka (bez kynutí), pletená z 8 (devíti) pramenů
Vánočka neodmyslitelně patří k Vánocům a sváteční snídani. Tradičně jde o kynuté sladké pečivo, nicméně v tomto receptu se obejdete bez kynutí, a tak je vánočka během chvíle hotová. S návodem na její pletení to bude opravdu hračka.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 19 340 kJ / 4 623 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,02 g |
Tuky | 197,84 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 1,20 g |
Sodík | 658 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 532,30 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 10. 2018 23:48
5. 10. 2018 22:04
Recept je na klasicky pletenou vánočku z 9 pramenů, jak se uvádí ve všech kuchařkách. Z 8 pramenů se dělá též, ale to se spodní vrstva dělá ze 3 pramenů, které jsou o něco silnější, aby základna byla dostatečně široká.
5. 10. 2018 19:50
5. 10. 2018 19:45
5. 10. 2018 19:44
5. 10. 2018 19:43
5. 10. 2018 18:21
5. 10. 2018 17:32
5. 10. 2018 13:42
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 4 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 22 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 19 minutami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 22 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 50 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 56 minutami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 2 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 7 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Cukrář Josef Maršálek radí, jak na to, aby vánočka nepopraskala: Těsto během kynutí nesmí oschnout, říká
Pekař František radí, jak na tu nejlepší sváteční vánočku: Máslo je potřeba přidávat až nakonec a s těstem zacházejte jemně
Co dělat, aby se vánočka nerozjela? Záleží na surovinách a správném vykynutí, ale také na několika osvědčených vychytávkách
Další recepty
Tématické fráze: vánočka bez kynutí tvarohova vanocka vánočka z 8 pramenů tvarohová vánočka bez vajec vánočka pletená z 8 kynutí vánočky vánočka z8 vánočka z 8 vánočka recept bez droždí vanocka s8 vanocka kynutá bez kynutí vánočka s 8 pramenů pletení vaničky z 9 pramenů vánočka z tvarohu kynutí vánočka vanočka bez droždí tvarohová vánočka recept vánočka z tvarohového těsta z 8 vanocka tvarohova z 8 a 9 tvarohova vanocka z 8
Suroviny: mouka polohrubá, cukr moučkový, prášek do pečiva, cukr vanilkový, vejce, máslo, mandle sekané, tvaroh ve vaničce, citron, rum, bílek, mandle plátkové
Tvarohová vánočka (bez kynutí), pletená z 8 (devíti) pramenů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w47X
9 názorů