Zadělávaná cuketa s koprem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 624 kJ / 388 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,42 g |
Tuky | 33,27 g |
Vláknina | 4,30 g |
Cholesterol | 101 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 15,63 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirace ve starých kuchařkách, kde se připravoval hlavně zadělávaný květák nebo kedlubny.
Cuketky jsem tepelně zpracovala jen velmi krátce, jinak by byly moc měkké.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 8. 2019 11:42
bofinka: děkuji za zajímavý komentář a mám radost, že se Ti to líbí
3. 8. 2019 20:51
Eja57: A troška to dochuť octom+cukrom, len jemne, aby to malo príjemnú sladkokyslú chuť .
3. 8. 2019 20:41
No, Maris neudelala besamel, ale velouté ( veluté), tj. pouzila jisku + vyvar a pridanim smetany vytvorila omacku supreme.
Zda se to velice "noblesni", ale tak se to vse jmenuje ve francouzstine. Z toho je vidno, kde ze ceska kuchyne v dobach minulych inspirovala.
Krasne jsi navarila a foto
Zda se to velice "noblesni", ale tak se to vse jmenuje ve francouzstine. Z toho je vidno, kde ze ceska kuchyne v dobach minulych inspirovala.
Krasne jsi navarila a foto
3. 8. 2019 20:04
Eja57: a veľa kôpru!
3. 8. 2019 20:03
tejaja: semená Kvety som kupovala a posielala aj žížale...
3. 8. 2019 19:51
No když to shrnu - cuketa, patizon, tykev + bešamel + trocha smetany + kopr - můžu kdykoli a v jakémkoli množství protože je to vždycky
3. 8. 2019 19:13
magdalenka: Mne pred rokmi to strúhadlo odišlo, ale doniesla som si nové z Rakúska. Díky za Květu, potešila si ma. Preto sa divím, že v Čechách je problém s tekvicou, lebo Květa je v Ćechách vyšľachtená odroda.
3. 8. 2019 19:05
Eja57: Môžeš spraviť bešamel s maslom. Potom šľahačka a máš to jemnučké.
3. 8. 2019 19:04
tejaja: mala som to špeciálne strúhadlo na tekvicu, ale už nemám. Strúham na slzičkovom, preto len krátko varím. Pestujem tú tekvicu Kveta, to som tiež od teba pochytila...
3. 8. 2019 19:00
Eja57: Na prívarok je lepšia tekvica. Cuketu používam na iné veci. Neviem, ako u magdalenky, ale u nás sa tekvica na prívarok strúha špeciálnym strúhadlom, nie na kocky. Je to niečo ako dlhé hranolčeky. Ale v každom prípade je to dobrota.
3. 8. 2019 18:09
magdalenka: Maris to má v popisu moc hezky - cuketka trochu natáhne chuť másla a pak se vrátí už jen na chvíli...
No ale - povedlo nebo spíš nepovedlo se mi jednou s patizonem ...byl skoro na kaši...estetika nic moc ale bylo to moc dobré....
No ale - povedlo nebo spíš nepovedlo se mi jednou s patizonem ...byl skoro na kaši...estetika nic moc ale bylo to moc dobré....
3. 8. 2019 17:50
Aby som predišla prevareniu cukety, tekvice a pod., používam postup: spravím bešamel, prevarím dobre a vhodím na krátku dobu zeleninu...a smotana alebo plnotučné mlieko.
3. 8. 2019 17:37
Eja57: děkuju. fotky vyměněny - jak řekneš, tak se stane
3. 8. 2019 17:33
Tohle je dobrota i z patizonu ....miluju slovenské prívarky a tohle se tomu trochu podobá...krása
Jen bych možná Maris prohodila fotky, ta hlavní je krásná ( dala bych si ty krásné brambory, mňam) ale recept je o cuketce a ta je tady trochu vzadu...
Jen bych možná Maris prohodila fotky, ta hlavní je krásná ( dala bych si ty krásné brambory, mňam) ale recept je o cuketce a ta je tady trochu vzadu...
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 10 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 1 hodinou
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 26 minutami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 4 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 8 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 12 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 12 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Další recepty
Suroviny: cuketa, máslo, mouka hladká, vývar, sůl, pepř mletý, kopr čerstvý, smetana ke šlehání
Zadělávaná cuketa s koprem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8VYo
14 názorů