Čočková kaše s kroupami (falešný dhál), základní
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 3 128 kJ / 748 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,00 g |
Tuky | 4,40 g |
Vláknina | 30,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 121,60 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 3. 2020 21:08
CstavaDobreta: Ďakujem veľmi pekne za rady. Recept si ukladám do obľúbených, aby som rady vedela rýchlo nájsť.
28. 3. 2020 21:03
tejaja:
Rád bych poradil jaká by byla změna s přidáním bíeleho korenía (bílého pepře). Nemůžu posoudit, koření skoro nedávám a mám změněnou chuť natolik, že vychutnávám luštěniny vařené se solí, nebo i bez. Nezbyde než vyzkoušet, nebo odhadnout podle jiných jídel jím okořeněným.
Co bych mohl doporučit, je uvážit pro Matar dal khichdi pro 140g žlutého hrachu, 100g bílé rýže, po namočení obojího, dát 780-800ml vody, vařit 10 minut a 10 minut nechat odstát. Olej a koření (kurkumu) dávám nakonec. Díky hrachu to chutná dosti nasládle. Smažení koření je indický způsob, ale smaženému oleji se vyhýbám.
Rád bych poradil jaká by byla změna s přidáním bíeleho korenía (bílého pepře). Nemůžu posoudit, koření skoro nedávám a mám změněnou chuť natolik, že vychutnávám luštěniny vařené se solí, nebo i bez. Nezbyde než vyzkoušet, nebo odhadnout podle jiných jídel jím okořeněným.
Co bych mohl doporučit, je uvážit pro Matar dal khichdi pro 140g žlutého hrachu, 100g bílé rýže, po namočení obojího, dát 780-800ml vody, vařit 10 minut a 10 minut nechat odstát. Olej a koření (kurkumu) dávám nakonec. Díky hrachu to chutná dosti nasládle. Smažení koření je indický způsob, ale smaženému oleji se vyhýbám.
28. 3. 2020 18:09
CstavaDobreta: Nezvyklé (pre nás) jedlá sú pre mňa výzvou a rada ich odskúšam. A tento recept mi prišiel zaujímavý práve pre kombináciu červenej šošovice a krúp. A ako to vyzerá...pre mňa je podstatná chuť a tú môžem odskúšať až po uvarení a ochutnaní. Pozrela som ten recept na Matar dal khichdi čo spomínaš a uvidím, možno sa knemu dostanem. Inak ma teraz napadlo, čo by to nezískalo na zaujímavejšej chuti použitím bieleho korenia. Čo myslíš? Inak díky za recept.
28. 3. 2020 16:49
tejaja:
Děkuji za přidané fotografie a obdivuji odvahu při vaření. Trochu nezvyklé to je, dohromady je to směs podle motivu z indického dhálu s přídavkem českých krup pro zasycení. Koření obvykle nedávám. I lékaři v indii jsou proti jeho nadmíře. Na fotografiích to vypadá lépe, než podle popisu. Většinou mám kroupy pod hladinou kaše, takže není nic vidět v hlubší míse.
Na pohled by mnohem zajímavější byl Matar dal khichdi. Jeden recept na něj tady je. Jenom nesouhlasí množství vody a jde tam o 2 porce, což není uvedené. Pro snazší zažití vařím jenom s 1 druhem koření. Jako motivy jdou použít různé recepty.
Děkuji za přidané fotografie a obdivuji odvahu při vaření. Trochu nezvyklé to je, dohromady je to směs podle motivu z indického dhálu s přídavkem českých krup pro zasycení. Koření obvykle nedávám. I lékaři v indii jsou proti jeho nadmíře. Na fotografiích to vypadá lépe, než podle popisu. Většinou mám kroupy pod hladinou kaše, takže není nic vidět v hlubší míse.
Na pohled by mnohem zajímavější byl Matar dal khichdi. Jeden recept na něj tady je. Jenom nesouhlasí množství vody a jde tam o 2 porce, což není uvedené. Pro snazší zažití vařím jenom s 1 druhem koření. Jako motivy jdou použít různé recepty.
27. 3. 2020 13:14
Recept ma zaujal, niečo zvláštne, čo som ešte nielen nerobila, ale ani nepočula. Výsledok ma milo prekvapil. Vylepšila som si jedlo o volské oko a zeleninu, čo je u mňa klasika. Skutočne mi chutnalo.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 18 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 20 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 22 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 23 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí játra na paprikách
Ronnykush uvařila před 6 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Tesco uvařila před 13 minutami
Jednoduchý a rychlý slaný koláč
Dani25 uvařila před 14 minutami
Filet z pstruha na fenyklu a pórku
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 23 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Janulka1996 uvařila před 51 minutami
Kuřecí čína
Zetkova uvařila před 1 hodinou
Kynutý tvarohový závin
MarieP uvařila před 1 hodinou
Plněné papriky z tlakáče
zahla uvařila před 1 hodinou
Tvarohové knedlíky s meruňkami
Carolka409 uvařila před 1 hodinou
Rebarborový koláč
EvkaHavlikova uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Další recepty
Tématické fráze: čočková kaše čočková kaše recept recepty s kroupy kaše zlute čocky recept na čočkovou kaši recepty čočková kaše recept čočková kaše ze žluté čočky kaše z čočky krup
Suroviny: čočka, kroupy, voda, sůl, pepř mletý
Čočková kaše s kroupami (falešný dhál), základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N4yv
5 názorů