Domácí sýr z mléka - syrek - hrudka
Jedním z tradičních slovenských pokrmů podávaných na Velikonoce je hrudka nebo také syrec. Jde o sýr připravený z mléka a vajec. Jeho jemnou chuť můžeme doplnit čerstvými bylinkami nebo jarní cibulkou.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 5 631 kJ / 1 346 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,44 g |
Tuky | 92,68 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 6,91 g |
Sůl | 16,93 g |
Sacharidy | 60,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud chcete trošku experimentovat, můžete do sýru přidat vždy něco jiného – různé druhy koření nebo bylinky jako kopr, jarní cibulka, pažitka atd. Získáte tak pokaždé trošku jinou chuť. Pokud do sýru přidáte sodu, získáte tak hotový sýr s otvory, což opravdu působí dobrým a profesionálním dojmem.
Jelikož v něm nejsou žádné přidané konzervanty ani jiné chemické látky, doporučuje se spotřebovat do 4 dní.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 24 sekundami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 3 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 31 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 37 minutami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 2 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 6 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sýry můžeme zpracovat na mnoho různých pokrmů. Poradí náš přehled
Jaké jsou tradiční velikonoční dobroty? Je libo jehněčí pečínku, šoldru nebo vaječný sýr ve tvaru hrudky?
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Další recepty
Suroviny: mléko plnotučné, vejce, smetana, sůl
Domácí sýr z mléka - syrek - hrudka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jz0Y
0 názorů