Makové řezy s borůvkami
Pokud milujete punčové řezy, zamilujete si i tento moučník. Šťavnatá variace je z makového těsta, prolitá borůvkovým nálevem a místo cukrové polevy najdete navrchu ganache z bílé čokolády. Ta kombinace nemá chybu.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 23 694 kJ / 5 663 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,08 g |
Tuky | 231,21 g |
Vláknina | 44,94 g |
Cholesterol | 2,43 g |
Sodík | 1,28 g |
Sůl | 3,31 g |
Sacharidy | 697,33 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
* Formu používám čtvercovou 25x25 cm.
* Ovocný rozvar: 400g mraženého ovoce povařím se 100 g želírovacího cukru (třtinový 4:1 od Labety). Propasíruji a nechám vychladnout.
* Můj instagram: https://www.instagram.com/miska.kulicka/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 2. 2022 15:34
Pre mňa náročné, ale musí to byť dobrota nesmierna. Krásna kombinácia mak - ovocie, ganache...
26. 7. 2021 08:33
vypadají velmi dobře a určitě tak chutnají
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 40 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 58 minutami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 13 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Další recepty
Suroviny: vejce, cukr, mouka hladká, mák mletý, kypřící prášek, citron, borůvky, ostružiny, voda, sirup, rum, marmeláda, čokoláda bílá, smetana ke šlehání, šťáva citronová
Makové řezy s borůvkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V4n5
2 názory