Borůvková galetka
Borůvky mají u nás sezonu v létě, kdy se stávají součástí ovocných knedlíků, buchet, koláčů. Změnou pak může být třeba tato původem francouzská galetka. Odleželé křehké těsto naplňte šťavnatými borůvkami a věřte, že si pochutná opravdu každý.
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 10 742 kJ / 2 568 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,23 g |
Tuky | 135,33 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 595 mg |
Sodík | 2,07 g |
Sůl | 1,03 g |
Sacharidy | 293,67 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Doporučuji nechat těsto odpočívat do druhého dne. Galetka je pak mnohem jemnější a chutnější. Těsto delší dobu chlazené je potřeba nechat povolit před válením.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 8. 2022 18:28
U nás sú momentálne broskyne, tak som skúsila s nimi. Manžel pochválil, tak skúsim ešte aj s černicami. Bála som sa, že sa mi ju nepodarí vyvaľkať ale išlo to dobre a aj preniesť na plech.
20. 7. 2022 18:37
Galetky robím veľmi rada, aj táto sa mi páči...
20. 7. 2022 08:05
líbí se mi
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 5 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 11 minutami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 34 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 49 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 2 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 6 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 10 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak zpracovat borůvky a připravit je na zimu. Jsou zdravé a chutné
Moosbeernocken: Speciální tyrolské lívanečky se připravují z těsta, ve kterém je víc lesních borůvek než mouky, a obalují se v cukru
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr třtinový, sůl, žloutek, jogurt řecký, soda jedlá, borůvky
Borůvková galetka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xkqV3
3 názory