Tvarohová zebra
Tento dezert zaujme na talíři na první pohled. Světlý a tmavý krém z tvarohu a zakysané smetany, střídající se v tenkých proužcích na korpusu z máslového těsta. Dezert je potřeba pořádně vychladit, bude pak lahodně osvěžující.
Suroviny pro 1
1
8-12
Nutriční hodnoty
Energie | 17 914 kJ / 4 282 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 169,53 g |
Tuky | 155,40 g |
Vláknina | 7,47 g |
Cholesterol | 1,02 g |
Sodík | 1,37 g |
Sůl | 3,08 g |
Sacharidy | 547,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 3. 2016 14:54
Tvaroh jsem nechtěla mít s puckama, tak jsem ho dala do vysokorychlostního mixéru, což byla chyba, tvaroh mixováním ztratí pevnost a je moc řídký, takže dort pak nezebruje. Lepší pucky, ale hezká struktura:)
Dort nám na chuť vůbec nechutná, takže už ho péct nebudu.
5. 6. 2015 09:21
Dovolím si doporučit nenalévat náplň po lžících, ale po malých šufánkách (naběračkách), proužky zebry budou výraznějši. Jinak to, že čepice po vypnutí trouby spadne je u tvaroháče normální, moje prvorepubliková babka vyučená ve škole pro hospodyňky to dělala tak, že upečený koláč přikryla alobalem, aby se už shora neopaloval a nechala ho v teplé troubě pomalu zchladnout. Otevřela ji nejdřív po hodině (je to fígl prověřený i američany při pečení cheese cake). Dělala tvaroháč s krupici (ne se škrobem). Neměl sice tak výstavní design, ale chutnal mi asi víc. Ostatně jako všechno, co jsme měli rádi jako děti.
Tenhle jsem ale musela vyzkoušet a moc děkuji za recept.
3. 1. 2015 16:36
25. 1. 2014 19:00
Ale na chuti to vůbec nic nemění
12. 9. 2013 22:15
6. 4. 2013 19:34
5. 2. 2013 17:51
Opravdu super nápad.
5. 2. 2013 11:07
5. 2. 2013 10:59
Dovolila jsem si přidat fotečku.
20. 1. 2013 13:36
9. 9. 2012 12:46
20. 8. 2012 15:16
28. 2. 2012 15:10
26. 1. 2012 12:08
14. 11. 2011 21:03
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 6 minutami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 9 minutami
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 19 minutami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 22 minutami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 47 minutami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 1 hodinou
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 1 hodinou
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 1 hodinou
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: tvarohový zebra dort peceme s tvarohem tvarohový koláč zebra tvarohový dort zebra buchta zebra tvarohová dort zebra moučník zebra pečeme z tvarohu zebra dort koláč zebra tvarohová buchta zebra tvarohové zebra řezy tvarohova zebra bez mouky zebra buchta zebra kolac tvarohová plnka tvarohova zebra dort dort zebra tvarohový imperial bananove rezy
Suroviny: tuk hera, cukr moučkový, vejce, sůl, mouka polohrubá, tvaroh, smetana zakysaná, mléko, cukr moučkový, vejce, pudink vanilkový, cukr vanilkový, kakao
Tvarohová zebra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9QNP
50 názorů