Křehké pečivo s nivou a česnekem
Šneky z křehkého těsta, s aromatickou nivou a lehce štiplavým česnekem, jsou ideálním slaným pohoštěním na oslavy a nebo jen tak, když si chcete zpříjemnit večer u televize. Ze stolu zmizí během chvilky.
Suroviny pro 20 kusů
20 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 14 391 kJ / 3 440 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,91 g |
Tuky | 224,98 g |
Vláknina | 14,17 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 8,43 g |
Sůl | 20,97 g |
Sacharidy | 236,23 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 2. 2023 13:53
Geryyy: Moc děkuji za vyzkoušení a fota. Jsem ráda, že chutnalo
26. 2. 2023 13:16
Dnes jsem zkusila tyto Nivové šneky a můžu říct že dost dobrý. S těstem se lehce pracuje, není nikterak težké. Dalo by se určitě použit i koupené listové tak jako na klasické sněky. Já tedy těsto nepůlila, dělala jsem to jako klasické šněky, celé těsto rozválela a na celou plochu dala cesnek, nivu pažitku... a pak klasicky smotala do rolády a poté krájela na šneky a dala na plech. Vkládám postup. Přišlo mi to jednodušší než těsto půlit.
Po upečení je těsto pevné, křupavé, když to porovnám s lasickými šneky, takré se mizdají díky slanině mastnější , tak tady tyto mi přjdou sušší, ale chuťově výborné
Po upečení je těsto pevné, křupavé, když to porovnám s lasickými šneky, takré se mizdají díky slanině mastnější , tak tady tyto mi přjdou sušší, ale chuťově výborné
22. 2. 2023 20:57
JanaHl: Do sýru dávám pórek, náramně se mi osvědčil na sýrovo-slané koláčky.
22. 2. 2023 20:24
Jsem líná kuchařka, zkusím s listovým těstem. Pažitka už není ,patrová cibule nějak zmizela.
21. 2. 2023 09:11
paráda, to nikdy nezklame - pro mne lepší než sladké
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Lososová frittata
Moanka uvařila před 2 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 18 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 12 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Co s kroutícím se papírem na pečení. Stačí použít jednoduchý trik
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, sůl, máslo, vejce, smetana kysaná, vejce, pažitka, česnek, sýr niva
Křehké pečivo s nivou a česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Rgw3
5 názorů