Khoya paratha
Naše země se otevírá světu, stále více lidí cestuje za exotikou a přináší si odtud vzpomínky. Doma si je pak můžeme připomínat i chuťovými požitky. Tyto smažené placičky nás znovu přenesou na mořské pobřeží s palmami...
Suroviny pro 18 kusů
18 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 15 055 kJ / 3 598 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,28 g |
Tuky | 134,35 g |
Vláknina | 14,50 g |
Cholesterol | 370 mg |
Sodík | 692 mg |
Sůl | 1,58 g |
Sacharidy | 481,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Khoya se správně dělá pouze z mléka, které se jednoduše zredukuje do kýžené podoby, ale jedná se o velice zdlouhavý proces, pročež jsem zvolil zkratku podle tohoto videa: youtu.be/tQRuFlUJ20I
Na recept jsem narazil na YouTube a adaptoval jsem ho pro české prostředí. Zde je odkaz na video: youtu.be/SWtSupEMTUw
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 4. 2023 15:32
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jogurtový dip s česnekem
Přidáno před 12 minutami
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 4 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 5 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 7 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Právě bylo uvařeno:
Rebarborový koláč s krupicovou kaší
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 7 minutami
Vepřová bratislavská plec
MajaFero uvařila před 15 minutami
Makový koláč s třešněmi
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 22 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 1 hodinou
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 1 hodinou
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 2 hodinami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 2 hodinami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Suroviny: máslo, mléko, mléko sušené, cukr moučkový, ořechy pistácie, kardamom mletý, mouka hladká, voda, máslo, ghee
Khoya paratha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/821rW
1 názor