Nadýchané a hned měkké perníčky
O Vánocích nesmí chybět snad všemi oblíbené, medem provoněné perníčky. Ty, připravené podle tohoto receptu, budou krásně nadýchané a hned měkké. Navíc do jejich vykrajování a zdobení můžete zapojit celou vaši rodinu.
Suroviny pro 4 plechy
4 plechy
Nutriční hodnoty
Energie | 11 809 kJ / 2 823 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,01 g |
Tuky | 71,20 g |
Vláknina | 12,15 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 352 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 470,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Žloutkem potírám před pečením, protože mám malé dítě tak z důvodu úplné bezpečnosti.
Je ale samozřejmě možné a správné potírat horké perníčky hned po upečení.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 12. 2023 11:03
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 17 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zelňačka (klasika)
NANNY uvařila před 11 minutami
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 37 minutami
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 42 minutami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 45 minutami
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 1 hodinou
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 1 hodinou
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 1 hodinou
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 3 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, med, prášek do pečiva, koření do perníku, máslo, vejce, žloutek, voda
Nadýchané a hned měkké perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpK2X
1 názor