Králičí polévka s libečkem a „bobky“
Recept ještě nebyl hodnocenDo Pomalého nebo normálního hrnce vložíme očištěnou a nakrájenou zeleninu, případně vsypeme mraženou. Přidáme králíka a zasypeme libečkem. Okořeníme, osolíme. Zalijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do Pomalého nebo normálního hrnce vložíme očištěnou a nakrájenou zeleninu, případně vsypeme mraženou. Přidáme králíka a zasypeme libečkem. Okořeníme, osolíme. Zalijeme…
Filet lososa zbavíme kůže, uděláme 2 porce, lehce osolíme a opepříme. V pánvi opečeme zprudka do zlatavé barvy na oleji s polovinou másla, stačí asi 2 minutky z obou…
V hrnci na tuku si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a osmažíme do sklovita, přidáme mouku a osmažíme do světlehněda, Pak přidáme zeleninový vývar, zalijeme vodou dle…
Do pomalého hrnce nalijeme passatu, vložíme oháňku, osolíme, opepříme, sypneme mletý bobkový list a zalijeme vřící vodou tak, aby byla oháňka těsně potopená. Pomalíme…
Brambory a veškerá zelenina se nakrájí na malé kostičky, cibuli na proužky a tu osmažíme na sádle, pak přidáme papriku, necháme jí krátce zpěnit a dáme všechnu zeleninu…
Maso pomeleme, obě kapie, slaninu a jednu cibuli nakrájíme na kostečky, zbytek cibule na kolečka. Nakrájené rohlíky na kolečka namočíme v troše mléka, jen aby nasákly a…
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme slaninku, nasekaný česnek, pokrájené žampiony, na kostičky nakrájenou papriku a krátce restujeme. Směs osolíme, přidáme kurkumu, pepř,…
Kapustu očistíme od horních listů a uvaříme ve slané vodě téměř do měkka. Nesmí se rozvařit. Po uvaření ji ihned zchladíme ve studené vodě. Osušíme a obalíme v trojobalu…
Z housek si nastrouháme nebo umeleme strouhanku - můžeme si ji sice koupit, ale ty prodávané jsou velmi často směsí různých druhů pečiv, v tom i sladkého, a to není to…
Červenou čočku propláchneme v cedníku teplou vodou, nasypeme do hrnce, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, stáhneme a pod pokličkou vaříme na mírném…
Mangold, petrželovou nať a kadeřávek nakrájíme (z kadeřávku použijeme pouze měkkou část bez tvrdé stopky). Vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, přidáme máslo,…
Očištěnou slepici dáme do 1,5-2 litrů vody, osolíme, přidáme celou cibuli a česnek, přivedeme k varu a při snížené teplotě vaříme 2-3 hodiny do měkka. (Pokud nechceme…
Z kapustiček odřízneme košťálky, je-li třeba, odstraníme vrchní listy, důkladně omyjeme a rozpůlíme. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, necháme ji…
Očištěné kapustičky překrojíme a opečeme na pánvi, stejně tak i překrojené žampiony Potom střídavě s kousky papriky a cibule napichujeme na jehly, posolíme, okořeníme a…
Maso předem naložíme. Pokapeme worcestrem, olejem, solí, pepřem a pomažeme dijonskou hořčicí. Maso zabalíme a necháme odležet do druhého dne v chladu.Pak maso vyjmeme a…
Pohanku připravíme podle návodu. Kapustičky očistíme, seřízneme košťál a uvaŕime je na páře na skus.V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme očistěné a na větší…
Kapustičky očistíme, väčšie prekrojíme, opláchneme a dáme variť do osolenej vody na 15 - 20 min., ako nám vyhovuje. Mandle vhodíme do vriacej vody, oblanšírujeme,…
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody s kmínem. K poloměkkým bramborám přidáme růžičkovou kapustu a dovaříme doměkka, aby kapusta nebyla…
Do plátkov mäsa urobíme otvor - kapsu, osolíme, okoreníme, dáme trochu sušeného cesnaku. Do kapsy dáme ružičky kapusty (kelové), väčšie prekrojené, zopneme ihlou. Mäso…
Vinnou klobásu rozdělte na menší, asi 4-6 cm dlouhé klobásky. Na požadovaném místě je vždy několikrát zakruťte a oddělte nožem. Pórek nakrájejte na kolečka, kapustičky…
Do pánve dáme olej a mírně osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na nudličky a necháme zatáhnout. Dále přidáme sójovku, česnek, protlak, koření a dusíme.…
Na másle si osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, osmažíme jen do sklovita, přidáme mouku a uděláme si jíšku trochu dohněda. Zatím si nakrájíme kapustu na proužky,…
Očištěnou dýni a bramboru uvaříme doměkka, dosolíme, opepříme, strouhneme kousek zázvoru a trošičku limetkové šťávy. Rozšťoucháme s malým kouskem másla na pyré.Mezitím…
Kuřecí prso nakrájíme na menší kousky. Na pánev dáme 2 lžíce estragonového oleje, na něm osmažíme 4 celé stroužky česneku do zlaté barvy. Česnek odstraníme, a na olej…
Přidáno před 20 minutami
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Reportáž ze školní jídelny, kde mají salátové bary a pečou si vlastní chleba. Nástupní plat kuchaře byl přitom 18 000 hrubého
Pivo za kačku a guláš za šest korun. Jak to vypadalo v socialistických restauracích?
Pečeme s Ivou: Černé rohlíčky jsou maličká sladká chuťovka, kterou připravíte do hodiny. Uvnitř vláčné, nahoře křupavé chutnají skvěle