Jahodové řezy s mascarpone krémem
Recept ještě nebyl hodnocenNadýchaný krém, z něhož vykukují jahody. A to vše na vláčném kakaovém korpusu. Tento vyladěný moučník bude ozdobou slavnostního stolu. Jen se po něm zapráší a budete se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 823 kJ / 197 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 4,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 4,60 g |
– nasycené | 3,00 g |
– nenasycené | 1,60 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 1,10 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 55 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,00 g |
– cukry | 8,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Nadýchaný krém, z něhož vykukují jahody. A to vše na vláčném kakaovém korpusu. Tento vyladěný moučník bude ozdobou slavnostního stolu. Jen se po něm zapráší a budete se…
Nadýchaná bublanina plná ovoce, která je díky kefíru vláčná a vůbec není suchá. Vaječný likér bublaninu příjemně ochutí. Ovoce můžete přidat jakékoli dle chuti a sezóny.…
Výroba špiček je vskutku mistrovským dílem, které však zvládnete i doma. Nadýchané buflery jsou základním stavebním piškotem pro čokoládové tělo špičky, které naplníme…
Kombinace smetany, jahod, kávy, rumu a vaječného likéru slibuje nevšední chuťový zážitek. Dva druhy krému vrstvíme do dortové formy a prokládáme cukrářskými a kakaovými…
Kombinace smetany, jahod, kávy, rumu a vaječného likéru slibuje nevšední chuťový zážitek. Dva druhy krému vrstvíme do dortové formy a prokládáme cukrářskými a kakaovými…
Dezert podávaný ve skleničce s sebou nese punc něčeho výjimečného. Přitom je tak snadné si ho udělat doma častěji. . Naplnit si ho můžete tvarohem, čokoládou, nebo…
Chystáte se upéct nějakou dobrotu ke kávě? Zkuste naše Harlekýn řezy s likérovým krémem. Jemné piškotové těsto a krém s vaječným likérem - něco tak dobrého, a přitom…
Čokoládové špičky s vanilkovým krémem, plněné vaječným likérem, jsou snad jedním z nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví. S tímto receptem, který doplňuje i názorné…
Pokud máte rádi kávu a vaječný likér, je pro vás tento recept správnou volbou. Kávu najdete v těchto řezech natřenou na těstě ve směsi s vaječným likérem a navíc i v…
Vejce ušleháme s cukrem, olejem a vaječným likérem, postupně přidáváme polohrubou mouku se sodou. Vyšlehané těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a hustě poklademe …
Změklý tuk vyšleháme s cukrem a po jednom přidáváme žloutky.Utřememe hustou bílou pěnu. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuha.Sníh zlehka vmícháme do žloutkové pěny…
Maslo s cukrom vymiešame do peny a postupne vmiešame vaječný likér, kyslú smotanu a nakoniec vyšlahanú šlahačku.Na dno tortovej formy dáme vrstvu piškót namáčaných v…
Vejce a cukr ušleháme, přidáme mouku s pr.do.pečiva a šlehačku. Dáme péct na 25-30 minut na 175°C. Do vychladlého piškotu uděláme obrácenou vařečkou dírky a pocákáme…
Upečeme tři dortové korpusy - velký, střední, menší - dva světlé a jeden tmavý. Základní recept na KORPUS (kulatá forma o průměru 21 cm): 150 g polohrubé mouky, 140 g…
Pudink uvaříme dle návodu na sáčku. Do poháru dáme 2 piškoty, pokapeme likérem, jedno ovoce, trochu pudinku, posypeme grankem a opět piškoty, likér, ovoce, pudink,…
Přebytky bílků z různého pečení je takový folklor vánočního pečení. My vám přinášíme recept na jejich spotřebu. Sněhové bezé plněné likérovým krémem se skvěle hodí nejen…
Den předem si svaříme smetanu s čokoládou a dáme vychladit do lednice. Brusinky spaříme vroucí vodou a necháme chvíli stát a pak slijeme. Na těsto ušleháme bílky, pak…
Žloutky ušleháme s cukrem, olejem a vodou. Bílky vyšleháme se špetkou soli v tuhý sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Do žloutkové směsi přidáme pramínkem mouku s…
Ze surovin na korpus uděláme těsto (spojíme všechny ingredience) a necháme přes noc odležet. Po odležení těsto vytáhneme a rozdělíme jej na 10 ks. Připravíme…
Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu. Formu (bábovkovou nebo třeba na biskupský chlebíček či srnčí hřbet, ale mohou být i muffinkové formičky) vymažeme tukem…
Cukr ušleháme s máslem, přidáme žloutky, vanilkový cukr. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva, sníh ze dvou bílků a nakonec jablko nakrájené na kousky. Těsto dáme do…
Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, bílky ušleháme na pevný sníh. Obě hmoty spojíme, vmícháme mouku a kakao. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané…
Je tak snadné si tento dezert připravit během několika minut doma, obsah skleniček může být velice variabilní. Nejčastěji se pohár servíruje v misce nebo skleničce a…
Chcete potěšit rodinu trochu jiným beránkem, než jakého obvykle o Velikonocích pečete? Zkuste do těsta přidat vaječný likér, který spolu s vanilkovým cukrem beránka…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Jak a kdy správně odmrazit mrazák? Určitě v zimě. Nejdůležitější je totiž rychlost a správné uchování zmražených potravin
Hitem internetu je květákový steak s rajčaty a mozzarellou: Chutná skoro jako pizza, ale je mnohem zdravější
Pasta a basta: Vařte těstoviny jako Ital a už nikdy nebude chtít jiné!