Kopřivové knedlíčky
Recept ještě nebyl hodnocenNetradičním pokrmem jsou tyto knedlíčky. Připravíme je prakticky jako nádivku, s blanšírovanými kopřivami. Po vytvarování je pak uvaříme a podáváme posypané parmezánem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Netradičním pokrmem jsou tyto knedlíčky. Připravíme je prakticky jako nádivku, s blanšírovanými kopřivami. Po vytvarování je pak uvaříme a podáváme posypané parmezánem a…
Netradičním pokrmem jsou tyto knedlíčky. Připravíme je prakticky jako nádivku, s blanšírovanými kopřivami. Po vytvarování je pak uvaříme a podáváme posypané parmezánem a…
Bramborová polévka je oblíbená v českých domácnostech. Každá rodina má ve svojí variantě oblíbenou surovinu či přísadu, co polévku nějak oživí. Medvědí česnek během…
Šmrncovní teplý předkrm, ideální pro jarní slavnostnější večeři, připravíte během chvíle. Vsaďte na kombinaci medvědího česneku, bresaoly a specifickou chuť kozího sýra.…
I z obyčejné bramborové kaše lze přidáním mrkve a medvědího česneku vykouzlit zajímavou přílohu. Je vhodná k masu či rybě. Podávat ji můžeme i samostatně, případně se…
Nádivka z bylinek tak nějak patří k jaru a Velikonocům. Natrhejte čerstvé a síly plné kopřivy a spolu s bazalkou je přidejte do nadýchané nádivky. O křupavost se pak…
Chřest je velmi oblíbená jarní zelenina. Ochutnejte ho v této jednoduché kombinaci se slaninou a sýrem, výrazně okořeněným kuřecím masem a šťouchanými bramborami, které…
Výrazná chuť ředkviček vynikne v této dobré jarní polévce. Navíc v ní využijeme i listy ředkviček. K dochucení použijeme trochu muškátového oříšku a polévku zjemníme…
V této výborné polévce použijeme mnoho darů jarní přírody. Kopřivy, popenec, šťovík i sedmikráska nejsou totiž jen plevelem, jsou plné vitamínů a chutnají skvěle.…
V této výborné polévce použijeme mnoho darů jarní přírody. Kopřivy, popenec, šťovík i sedmikráska nejsou totiž jen plevelem, jsou plné vitamínů a chutnají skvěle.…
Tradiční bramborová kaše dostane novou příchuť, když do ní zamícháte drobné lístky medvědího česneku. Hedvábné kaše docílíte vyšleháním brambor s horkou smetanou. Při…
Métský salám je druh tepelně neupravené uzeniny, z hovězího a vepřového masa, u nás zvaný čajovka. Je jemný a dobře roztíratelný, má specifickou chuť. Doplněný o sýry a…
K vyváženému jídelníčku patří také pravidelné zařazování ryb. Nemusí se jednat o speciality, můžete vyzkoušet třeba rybu s omáčkou, podle tohoto receptu. Orestované…
Kombinace brambor, hub, smetany a vejce zadá zpravidla na velmi chutný pokrm. V tomto případě se jedná o polévku, kterou můžeme připravit v sezoně houbaření nebo v zimě,…
Lahodná kombinace jemných jehněčích plátků a křehkého čínského zelí vám zajisté zachutná. Spojuje bohatou chuť jehněčího masa s čerstvostí a lehkostí čínského zelí.…
Jemně ochucené kapří filety v lehkém těstíčku osmažíme dočervena a podáváme s voňavým medvědím česnekem vařeným ve smetaně. Ideální přílohou k tomuto dobrému pokrmu jsou…
Jemně ochucené kapří filety v lehkém těstíčku osmažíme dočervena a podáváme s voňavým medvědím česnekem vařeným ve smetaně. Ideální přílohou k tomuto dobrému pokrmu jsou…
Jednoduchá rychlá nádivka plná vůně a chuti medvědího česneku. Jarní bylinky, kopřivy, nebo třeba listový špenát dodají barvu a přiblíží po dlouhém sychravém zimním čase…
Klasickou jarní nádivku můžeme připravit i v zapékacích mističkách, poslouží pak jako skvělá svačinka. Voní po uzeném mase, díky bílkovému sněhu je nadýchaná a svěžest a…
Připravte si jarní roládu, ozvláštněnou o medvědí česnek, který náplni dodá příjemně štiplavou chuť. Díky libové slanině uvnitř zůstane roláda krásně šťavnatá. Maso,…
Medvědí česnek je pokladem našich luk a lesů. Dokáže dodat šmrnc nejrůznějším studeným i teplým pokrmům, a navíc má obrovské léčivé účinky. Vyzkoušejte polévku z…
Čerstvý zrovna vyloupaný hrášek, který jsme nasbírali na záhonku má skvělou osvěžující a nasládlou chuť. Připravit z něj můžeme třeba tuto dokonale zelenkavou polévku,…
S přípravou kuřecí rolády se pojí sice pracnější příprava, ale výsledná chuť za to stojí. Vykostěné kuře naplníme směsí mletého hovězího masa, uzeného masa a bylinek.…
Husté krémové polévky se těší veliké oblibě. Vhod přijdou hlavně v zimním, nebo podzimním období. Vyzkoušejte polévku z kořeněné rukoly s bramborem. Její chuť vás velice…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Blíží se velikonoční vaječná smršť! Proč vajíčka nikdy neomývat a v jaké teplotě je skladovat?
Smørrebrød: Na typický dánský obložený chlebíček se použije místo veky žitný chléb, místo vlašáku pěna z červené řepy a sleď
4 tipy, jak se zbavit stresu z předvánočních nákupů a příprav