Znojemská pečeně s rýží
Recept ještě nebyl hodnocenZnojemská omáčka ochucená nakládanými okurkami je klasikou, kterou známe z jídelen. Tentokrát ji připravíme z vepřového masa, které orestujeme spolu s kořenovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Znojemská omáčka ochucená nakládanými okurkami je klasikou, kterou známe z jídelen. Tentokrát ji připravíme z vepřového masa, které orestujeme spolu s kořenovou…
Maso nakrájíme na kousky, smícháme, se sladkou paprikou, solí, pepřem a polovinou nadrobno nasekaného či utřeného česneku.Přes noc necháme chutě spojit v lednici.Ráno…
Nejdříve připravíme plněné papriky. Papriky umyjeme a vydlabeme.Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji osmahneme dozlatova.Mleté maso dáme do mísy, přidáme osmaženou…
Zavařenou játrovou paštiku využijete při mnoha příležitostech. Ať už při posezení s přáteli a nebo když nevíte, co namazat na chleba ke svačině. Její lahodná masová chuť…
Domácí prejt, do kterého si poctivě přeberete všechno maso, okořeníte si ho dle své chuti, nastavíte vekou jen do potřebné konzistence. To je výhoda domácí přípravy.…
Jednoduché, rychlé a chutné zeleninové polévky jsou oblíbené po celý rok. Příjemně zahřejí a pomáhají v boji proti nachlazení. Díky máslové jíšce je tato polévka sytá a…
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, promícháme se lžící hořčice a přidáme k osmahnuté pokrájené cibuli. Maso opečeme na prudším ohni, aby měla omáčka…
Čekáte návštěvu a nechcete ji pohostit zase jen klasickými chlebíčky? Zkuste tentokrát připravit vaječnou tlačenku, která určitě přijde k chuti s krajíčkem chleba nebo…
Na oleji usmažíme cibulku do sklovata, přidáme slaninku a necháme zesklovatět, pak přidáme plátky masa, které osolíme jen svrchu a restujeme 3-4 minutky, poté otočíme a…
Sušené houby v ruce trochu nalámeme na menší kousky a na chvíli namočíme do vody.Oškrábané brambory nakrájíme, dáme do hrnce s vodou, přidáme houby, hrst krupek, sůl,…
Cibuli nakrájíme na drobno a dáme smažit na olivový olej a plátek másla. Hlídáme a občas mícháme. Ke konci vložíme nasekaný česnek a jakmile zavoní, vypneme. Maso…
Jednoduchá znojemská omáčka, kterou zvládne i začátečník. Lze ji vařit i v pomalém hrnci nebo papiňáku. Omáčku si můžeme zahustit i jinak než moukou a zjemnit smetanou.
Uděláme si cibulový základ. Mezitím než nám zesklovatí, si nakrájíme slaninu a uzeninu, kterou přidáme k cibuli. Osolíme, opepříme a podlijeme troškou vody (asi 1/4…
Připravíme si 0,5–0,8 litru vývaru z kostí nebo Masoxu.Rozehřejeme máslo a přidáme krupici a děláme jako jíšku do zpěnění. Přidáme vajíčko a mícháme. Zalijeme vývarem a…
Oblíbenou klasiku české kuchyně připravujeme každý trochu jinak. Buřtguláš podle tohoto receptu je díky pivu, spoustě koření a česneku plný chutí. Navíc do něj přidáme…
Maso osolíme, opepříme a v pánvi zprudka opečeme na másle dohněda. Na posledních pár minut přidáme klobásky. Vše vyjmeme a ve výpeku opečeme na větší kusy nakrájenou…
Na masti osmažíme múku, pridáme papriku, zalejeme vodou, rozšľaháme, vložíme bobkový list, príp. Masox kocku, keď začne vrieť, pridáme pokrájanú klobásu. Vhodíme aj…
Dáme vařit 1 l vody, přdáme masox a až začne vařit, přidáme máslo. Mezitím dáme smažit žampiony rozkrájené na 1/4, osmažíme do zlatova. Potom půlku žampionů dáme do…
Nejprve připravíme maso, které lehce naklepeme, dále posypeme solí, pepřem a sladkou mletou paprikou.Mezitím vyndáme pánev, do které jsme dali rozehřát olej. Než se olej…
Umytá, osušená kuřecí stehna osolíme, posypeme drceným kmínem, postříkáme worcesterem a posypeme lístečky tymiánu. Dáme do formy, polijeme olejem a zakryjeme aluminiovou…
Brambory oloupeme a dáme vařit, dokud nezměknou.Moravanku přecedíme do menšího kastrůlku a do nálevu vložíme kostku hovězího Masoxu, lžičku cukru a povaříme, aby se vše…
Maso nakrájíme na větší kostky. Zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Do misky nalijeme vodu, přidáme masox, bobkový list, pepř a při nejvyšším výkonu 5 minut…
Vydlabanou cuketu, naplněnou směsí se žampiony, šunkou a tvrdým sýrem dochutíme kořením a bylinkami a povrch poklademe plátky slaniny. Plněné cukety zapečené dozlatova…
Kotletky nakrájím na proužky, dusím bez tuku, přidám vodu a sušené houby s hrstí ořechů. Kořenovou zeleninu taky na proužky, dusím s masem asi 10 min. aby změkla,…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Tvarohové knedlíky třikrát jinak: plněné meruňkami, s marcipánem nebo s ovocným přelivem
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Retro okénko: Koktejl Modrá laguna frčel nejvíc v devadesátkách, ale populární je dodnes, navíc v horku skvěle osvěží