Dort Frozen s jedlým papírem
Recept ještě nebyl hodnocenBílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 434 kJ / 343 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 0,30 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,20 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 800 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 80,00 g |
– cukry | 3,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou…
Bílky oddělit a vyšlehat s polovinou cukru, žloutky vyšlehat do pěny s druhou polovinou cukru a lžícemi horké vody, nakonec přidat olej.Bílky přelít do žloutků a malinko…
Heru s cukrem a vanilkou důkladně utřeme a potom postupně zašleháme vajíčka. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva, kakao a citronovou kůru a vše zamícháme. Podle…
Korpus: 1. Oddělíme žloudky od bílků. K žloutkům přidáme část cukru a vyšleháme do pěny. 2. Ve druhé míse vyšleháme z bílků hustý sníh, přidáme cukr a opět…
Korpus upečeme podle návodu viz poznámka. Krém: Mouku rozmícháme v mléku, svaříme za stálého míchání do husté kaše a necháme vychladnout. Občas promícháme, aby…
Upečeme a naplníme krémy (já použila vanilkový korpus, krém mascarpone s malinami a kakaový korpus a pistáciový krém s praženými pistaciemi)Celý dort potřeme čokoládovou…
Jako antitalent na zdobení dortů, jsem se rozhodla, že to co jsem nakonec utvořila, není zase až tak špatné. Veškeré inspirace, rady jsem našla na internetu. Kdo bude…
Korpus: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vodu, olej, mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků. Pečeme při 170°C-180°C. Krém : Připravíme ho tak, že vaříme…
Korpus dvakrát překrojíme, promažeme tvarohovým krémem a poklademe banány. Povrch namažeme máslovým krémem s pudinkem, to kvůli potahovce. Zdobíme dle fantazie.
Z mouky, mletých ořechů, másla, moučkového cukru a kakaa vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu proležet (nejlépe přes noc). Pokud se těsto drobí, přidáváme po…
korpus promažeme krémem, potřeme vršek a potáhneme marcipánem a zdobíme a hrajeme si...
Korpus upečeme, rozřízneme, promažeme krémem, nalepíme obrázek a dozdobíme.
Upéct korpus, třikrát prokrojit, promazat krémem (vyšlehané máslo s nutelou), marmeládou, proložit banány, pokrýt potahovací hmotou a dozdobit.
Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme sníh. Ze žloutků, cukru a 2 lžic vody ušleháme hustou pěnu, do které pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec…
Na korpus vyšeháme žloutky s cukrem do pěny, dokud se cukr nerozpustí a hmota nenabyde na objemu. Všleháme vodu a olej, vmícháme mouku s práškem do pečiva a poté tuhý…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Novoroční čočka: Víte, jak ji správně připravit a kterými bylinkami dochutit?
Rychlý levandulový sirup: Na přípravu stačí jen tři ingredience a v kombinaci s proseccem vytvoříte osvěžující letní koktejl
Prostřeno vietnamskou notou: Co se bude vařit a co nám prozradila Vietnamka Lien Quan o zásadách stolování?