Maminčin svítek
Recept ještě nebyl hodnocenTa nejjednodušší jídla bývají nejlepší, zvláště když nás k nim pojí nostalgie. Podle tohoto receptu si připravíme svítek přesně tak, jak ho dělávala maminka nebo babička…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ta nejjednodušší jídla bývají nejlepší, zvláště když nás k nim pojí nostalgie. Podle tohoto receptu si připravíme svítek přesně tak, jak ho dělávala maminka nebo babička…
Většina z nás zná tenhle veliký nadýchaný knedlík plněný povidly jako specialitu rakouských horských restaurací. Zkuste si ho ale udělat i Vy jen tak doma podle tohoto…
Máte chuť zkusit něco nového k nedělní kávě? Navrhujeme tento jednoduchý, křehký a lahodný koláč s povidly a vůní skořice. Na stole vypadá krásně a chutná báječně. Jistě…
Máte chuť na tradiční valašské frgále, ale nechcete se zdržovat přípravou kynutého těsta? Zkuste podle našeho receptu připravit frgálovou buchtu, která spojuje tři…
Nenáročný a šťavnatý moučník připravíme během chvilky pro rodinu i návštěvu. Lité olejové těsto je tentokrát spojeno se zakysanou smetanou, nahoře je vrstva kakaového…
S majonézou se dá kouzlit různými způsoby, dokonce i při pečení sladkých pokrmů. Důkazem je tento recept na majonézové koláčky, které se připravují bez kynutí a určitě…
Hledáte originální omáčku, kterou byste rádi servírovali k uzenému masu? Máme tady pro vás jeden zajímavý recept. Pokud jste zároveň milovníkem švestek a smetany,…
Mouku smícháme s droždím, cukrem a solí. Přidáme máslo (olej), vejce a ¾ mléka. Začneme mísit těsto a podle tuhosti přidáme zbytek mléka. Když se nechytá mísy, necháme v…
Tradiční perník vylepšený vrstvou povidel bude chutnou svačinou i doplňkem ke kávě nebo čaji. Mrkev dodá moučníku úžasnou vláčnost a kyprost. Pokud doplníte moučník…
Horkovzdušná fritéza je skvělý pomocník v kuchyni a zároveň šetřič času. Přesvědčit se o tom můžete i v případě pečení těchto skvostných povidlových buchet. Příprava je…
Koláčky se už celé generace řadí mezi velmi oblíbené moučníky, zejména pokud mají správný poměr těsta a náplně. Zkuste si křehké drobné pečivo podle osvědčeného receptu…
Klasické povidlové šátečky známe jistě všichni. Občas ale není čas nebo chuť na přípravu kynutého těsta, a tak vám přijde vhod rychlý recept na šlehačkové těsto. Je…
Lahodná, rychlá a snadná buchta, která vzbudí vzpomínky na hanácké koláče. Není třeba nic odměřovat, jedná se o hrnkový recept. Náplň je tvarohovo-povidlová, díky tomu…
Frgály jsou tradiční krajová specialita z Valašska, která si získala oblibu po celé republice. Zkuste si připravit výborné koláče s hruškami, tvarohem, povidly nebo…
Frgály jsou tradiční krajová specialita z Valašska, která si získala oblibu po celé republice. Zkuste si připravit výborné koláče s hruškami, tvarohem, povidly nebo…
Cítíte tu vůni čerstvě upečených kynutých buchet? To vás láká tento recept na klasiku osvěženou majonézou, která zvláční těsto. Dovnitř pak můžete dát náplň podle vaší…
Máte chuť na moučník s mrkví, ale nechcete péct stále dokola buchtu nebo dort? Vyzkoušejte mrkváče podle našeho receptu. Křehké zvenku, vláčné uvnitř, přesně takové jsou…
Tento tradiční recept přináší dokonalou kombinaci křehkého a bohatého těsta, které se harmonicky snoubí s krémovým tvarohem a sladkými povidly. Povrch koláče můžete…
Pokud máte chuť na dobré koláčky, ale nemáte moc času na kynutí těsta, vyzkoušejte tento rychlý recept. Použití taveného sýra do těsta je vskutku nezvyklé, avšak zajistí…
Knedlíky z bramborového těsta plněné ovocem jsou česká klasika. Recepty na přípravu bramborového těsta se v rodinách liší, ale výsledkem je vždy talíř plný voňavých…
Oblíbeným pokrmem ve východní Evropě jsou pirohy. Ty slovenské, zná většina z nás plněné brynzou, ale naplnit je můžete i povidly, nebo tvarohem. Podáváme je posypané…
Pečená šunka se výborně hodí jako oběd, nebo večeře a vzhledem k množství, vystačí i pro přátele. Kombinace povidel a hořčice jde skvěle dohromady. Nejdříve šunku…
Mini koláčky podle našeho receptu jsou sice z těsta, ve kterém je droždí, ale nenechávají se kynout. Upéct si je můžete jen tak na chuť, ale parádu udělají i jako…
Přidáno před 47 sekundami
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Když nemáte odličovač, použijte oliváč! 7 nečekaných využití olivového oleje mimo kuchyni
Buchty po ránu: Josef Maršálek uvařil luxusní bramborové knedlíky s blumami a dvěma chutnými překvapeními
Příběh utopenců. Jak vznikla nejslavnější pochutina českých hospod a jak na ty nejlepší?