Zapečená bageta se zauzenou šunkou a sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenBagetu rozřízneme. Potřeme ostrou harisou, posypeme pokrájenou uzeninou a posypeme strouhaným sýrem.Vložíme do rozehřáté trouby na 180 stupňů cca na 15-20 minut. Pečeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 182 kJ / 283 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 40,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 12,50 g |
– nasycené | 5,00 g |
– nenasycené | 7,50 g |
–– mononenasycené | 2,50 g |
–– polynenasycené | 5,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 75 mg |
Sodík | 2,00 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 2,50 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Bagetu rozřízneme. Potřeme ostrou harisou, posypeme pokrájenou uzeninou a posypeme strouhaným sýrem.Vložíme do rozehřáté trouby na 180 stupňů cca na 15-20 minut. Pečeme…
Těsto jsem si rozdělila na dva díly a vyválela na pomoučněné podložce do (pokud možno) obdélníku.Prosciutto jsem dala jako první. Přidala jsem řádně vymačkané zelí (a…
Lilek podélně překrojíme. Každou půlku nakrojíme asi 4 x , ale nedokrojíme u stopky, řez i nákroje posolíme necháme vypotit cca 25-30 min. Otřeme papírovou utěrkou a …
Maso, cca 1 kg upravíme tak, aby bylo bez "visících" kousků. Ideální je kotleta bez kosti, kvůli tvaru. Čím libovější, tím lepší, trochu tučného nevadí.V misce smícháme…
V české kuchyni je nejpoužívanějším právě maso kuřecí. Zvláště šťavnatá kuřecí stehna patří mezi nejoblíbenější. Pokud si je vykostíte, získáte plátek masa právě vhodný…
Velmi chutný zralý žlutý meloun, obalený jemnými plátky šunky, se bude krásně vyjímat při oslavách na obložené míse, nebo nám poskytne v létě delikatesní osvěžní v…
Panenky odblanime a rozrizneme na plat. Takto pripravene maso osolime, opeprime cerstve mletym peprem a posypeme susenou bazalkou. Dale poklademe platky sunky Prosciutto…
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a v misce je promícháme s olivovým olejem. Mírně osolíme, opepříme a necháme chvíli odpočinout. Mezitím nakrájíme jarní cibulku na…
Vykynuté těsto rozprostřete na plech, natřete na něj sugo, položte plátky prosciutta, půlky rajčátek, nakrájenou mozzarellu a pečte v troubě vyhřáté na 220°C asi 20-25…
Na oleji z konzervy osmažíme cibulku, přidáme prosciutto, tuňáka, česnek a rychle orestujeme. Pokud je potřeba, přidáme trošku olivového oleje. Osolíme, přidáme koření,…
Droždí rozpusťte ve vlažné vodě a společně s moukou, olejem a solí vypracujte hladké těsto. Vzniklé těsto dejte do fólie a nechte odležet (nejlépe několik hodin v…
Na másle osmažíme prosciutto s nasekanou čerstvou šalvějí a když se zatáhne, přidáme plechovku pokrájených rajčat. Vše necháme probublat, přidáme pár lžic mascarpone a…
Maso nakrájíme (libovolně na kostičky nebo na plátky ) osolíme a osmahneme na pánvi . Dáme stranou . V jiné pánvi na másle osmahneme šalotku , přidáme houby a dusíme do…
Oškrabané brambory vařte v osolené vodě cca 15 minut, téměř doměkka. Zatímco se brambory vaří, prošlehejte přísady na zálivku. Vařené brambory nakrájejte podélně na…
Na oleji osmahnu cibuli, přidám pokrájené žampiony a cuketu na měsíčky.Až bude směs do zlatova, přidám uvařené noky, nakrájenou šunku, okořením.Podávám posypané sýrem.
Tresku osušíme, osolíme, opepříme, lehce zakápneme citronem a řádně obalíme v trojobalu a poté osmažíme. Osmažené filety přeložíme na pekáček vymazaný máslem a na…
Salát omyjeme a pokrájíme. Meloun nakrájíme na menší kostky a mozzarellu přepůlíme.Olivový olej smícháme s balsamicem v poměru 2:1 a promícháme se salátem a sušenými…
Brambory uvařte ve slupce ( asi 15 minut ), poté je oloupejte, nastrouhejte a smíchejte s moukou a vejcem. Osolte a vypracujte těsto. Z těsta vyválejte „váleček“, ze…
Korbáčové svazky překrojíme na polovinu, aby se nám s němi lépe pracovalo. Obalíme je ve vejcích a následně v kokosu a hned smažíme na oleji dorůžova. Celer očistíme,…
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme oblíbenou kořenící směsí a opečeme z obou stran na oleji. Udržujeme je teplé, například v alobalu.Ve výpeku osmažíme…
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z vnitřní strany hořčicí. Na každý plátek dáme 1-2 kusy Prosciutta, stočíme do roládek a sepneme párátky. Na oleji si…
Šťavnaté smažené karbanátky jsou díky výborné chuti a rychlé přípravě oblíbenou klasikou. Zkuste je tentokrát ochutit kousky sušené šunky, prolisovaným česnekem a…
V míse smícháme mouku, sůl, olej a přidáme 1/2 hrnku vlažné vody. Vody přidejte raději méně a podle lepivosti těsta případně dolijte. Vypracujeme vláčné těsto, které by…
Kuřecí prsíčko rozkrojíme, abychom získali větší plát. Pod něj, i na prso si dáme fólii a prsíčko naklepeme. Vrchní folii odstraníme.Klobásu nastrouháme, nebo nadrobno…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Královské chutě: Oslavy 70. let vládnutí Alžběty II. začínají už zítra. Bude se podávat grilovaný chřest, losos nebo čokoládová pěna?
Hostina na svatého Martina: Připravte si šťavnatou pečenou husu se zelím a knedlíky!
Karlovarské oplatky miloval ruský car i Mozart. Vymyslela je německá posluhovačka