Mochito (Mojito)
Recept ještě nebyl hodnocenKubánský oblíbený nápoj Ernesta Hemingwaye je příjemným osvěžením na sklonku horkého letního dne. Jeho příprava není nijak složitá a tak si tento výborný koktejl můžete…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kubánský oblíbený nápoj Ernesta Hemingwaye je příjemným osvěžením na sklonku horkého letního dne. Jeho příprava není nijak složitá a tak si tento výborný koktejl můžete…
Šunku a cibulku nakrájíme na drobno, sýr nastrouháme na jemno. Vejce řádně prošleháme se smetanou a vodou.K vejcím přidáme šunku, cibulku, petrželku a ochutíme solí a…
Dovedete si uprostřed horkého letního dne představit lepší osvěžení, než orosenou sklenici plnou vychlazené domácí limonády? Svěží kombinace ovoce, pomerančového džusu a…
Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu zapneme troubu a předehřejeme ji na cca 175-180 °C.Celá vejce ušleháme s cukrem do husté…
Připravte na nedělní odpoledne bleskurychlý a nápaditý pečený dezert. Meruňkový džem s čokoládou ukrytý v kakaovém korpusu a podávaný třeba s kopečkem šlehačky potěší a…
Takto připravené párečky známe většinou obalené v listovém těstě. Toto v lednici kynuté pizzové těsto má tu výhodu, že zůstane déle čerstvé a dodá párečkům ještě další…
Sklízíte ze své zahrádky jednu cuketu za druhou a nevíte co s nimi? V kuchyni se dá cuketa připravit na mnoho způsobů, smažená, vařená, pečená, grilovaná, dokonce i…
Jednoduchá příprava, vše pořádně zamícháme bez ovoce. Naplníme formičky na nanuky do tří čtvrtiny. Přidáme očištěné kuličky rybízu nebo borůvek. Necháme dobře zamrazit…
Vejce a mléko ušleháme metlou, přidáme sůl, cukr, mouku a stále pilně šleháme a přidáváme sodovku. Těsto musí být husté a hladké. Necháme půl hodiny odpočinout.Palačinky…
Olomoucké tvarůžky jsou zrajícím sýrem s nízkým obsahem tuku. Jsou vyrobené z netučného kyselého tvarohu a jsou tedy vhodné pro bezlepkovou dietu. Na začátku zrání se…
Býčí žlázy pokrájíme na plátečky a vložíme na 4 hodiny do mléka. Poté je vyndáme,omyjeme a vložíme je přes noc do sladkokyselého, kořeneného nálevu ze sterilovaných…
Odšťavníme pomeranče.Šťávu přelijeme přes sítko do džbánku asi cca litr a půl. Přidáme cukr podle chuti. Zamícháme s perlivou vodou.Přidáme led a pijeme.
1 kg citrónů důkladně omyjeme, abychom je zbavili veškerých nečistot. Na jemném struhadle z každého citrónu ostrouháme pouze žlutou kůru! (Nikoliv bílou, jelikož je…
Připravíme, maso které zatím nakrájíme na kusy. Na pánvi smažíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli spolu s česnekem, který jsme oloupali a najemno nasekali.V míse…
Sýry nastrouháme na jemno. Mléko a vodu rozšleháme s vejcem. Přidáváme sýry, bylinky a sůl s pepřem. Metličkou pořádně promícháme.Mouku přidáváme postupně, až dosáhneme…
Při trhání stonky na petrželce ponechte, abyste měli za co držet. Snítky propláchněte ve studené vodě, třepáním osušte. Perlivou vodu prošlehejte se žloutky, osolte a…
Z řapíkatého celeru si vybereme řapíky, které mají hlbubší žlábek(kvůli pozdějšímu plnění)Silnější konce odstraníme a použijeme například pod maso, nebo do polévky.…
Do vysokých sklenic dáme scezený ananas a kousky nakrájeného pomeranče a limetky.Šťávu z kompotu smícháme se šťávou, kterou vymačkáme z druhého pomeranče a limetky.Podle…
Řízky opláchneme, osušíme, /prsní řízky jsem ještě rozřízla/ a naklepeme. V misce si rozmícháme harisu, hořčici, worcester, nadrcené bylinky a vše vetřeme do…
Meloun zbavíme pecek, nakrájíme na kostky a vhodíme do větší lahve, přidáme oloupané kiwi a ovoce rozmixujeme tyč.mixerem. Přilijeme perlivou vodu bez příchuti,…
Na korpus vyšleháme celá vejce s cukrem do pěny, přilijeme vodu s olejem a postupně sypeme mouku s práškem do pečiva. Polovinu těsta dáme do misky a přisypeme lžíci…
Do mísy dáme všechny suché suroviny. Poté přidáme olej a perlivou vodu. Vše důkladně zpracujeme v hladké těsto.Těsto necháme při pokojové teplotě alespoň hodinu kynout…
Zapékané špecle se sýrem a slaninou jsou lahodné a syté jídlo, které je oblíbené zejména v rakouské a německé kuchyni. Pro jejich jednoduchou přípravu a chutný výsledek…
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Připravte si hermelín v různých podobách: V nevšední pomazánce se zelím, zapečený s bramborami nebo plněný chutná božsky
Retro vaření s Kristinou: Upečte si vyhlášenou bábovku podle 100 let starého receptu
Tatarák (ne)tradičně: Dáte si tvarůžkový, bramborový nebo z pečeného celeru?