Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelenina kořenová - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Okurková omáčka

Okurková omáčka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Na část rozpuštěného tuku nebo másla vložíme strouhanou kořenovou zeleninu a sekanou cibuli a lehce osmažíme. Přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání opražíme do…

Domácí králík na smetaně

Domácí králík na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Králíka rozporcujeme a předek necháme na vývar, který uvaříme předem. (Z předku dělám polévku a část odložím na králíka). Porce králíka, prošpikujeme slaninou, osolíme…

RubyRom

180 min

Kapustnica

Kapustnica

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Vydatná kapustnica vydá i za hlavní jídlo, stačí si k ní ukrojit pořádný krajíc čerstvého chleba. Vylepšit jí můžete třeba haluškami, smetanou, domácí uzenou slaninou…

Pomalu pečené kuře s nádivkou

Pomalu pečené kuře s nádivkou

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Pomalu pečené kuře s nádivkou a kapustičkami je dobrota na nedělní oběd. Díky nízké teplotě a pomalému pečení zůstane v mase více šťávy. A díky mřížce se maso nikde…

Moanka

300 min

Rychlá bramboračka

Rychlá bramboračka

Recept ještě nebyl hodnocen 3,5

Pokrájenou cibuli a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu podusíme pod pokličkou na oleji. Posléze zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a přidáme na kostičky nakrájené…

Slovenská polévka šajtlava Videorecept

Slovenská polévka šajtlava

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Na 1 PL masti osmažíme polovicu nakrájanej cibule, pridáme pokrájanú kapustu, zemiaky a pokrájanú koreňovú zeleninu. Osolíme, okoreníme čiernym korením a restujeme.…

Hovězí zadní na divoko

Hovězí zadní na divoko

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Zeleninu nakrájíme na kostičky, zalijeme vínem, přidáme koření, vodu, trochu octa a povaříme. Stačí asi 10 minut.Maso prošpikujeme, osolíme, dáme do mísy a přelijeme…

RubyRom

165 min

Jezevec na zelenině

Jezevec na zelenině

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a na plátky česnek. Vše dusíme na závěr dáme 4 kostky cukru. Směs dáme na pekáč a na to položíme jezevčí maso prošpikované…

savlinka

180 min

Dršťková bez drštěk.

Dršťková bez drštěk.

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Slepici rozsekneme, opláchneme ve vodě a spolu s kořenovou zeleninou a malou cibulí vložíme do hrnce se studenou vodou. Přiměřeně osolíme a dáme vařit na mírný oheň, aby…

Čočková polévka ze zbylé čočky

Čočková polévka ze zbylé čočky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou zeleninu a nasekanou celerovou nať, ke které přidáme osmažit nadrobno pokrájené uzené maso a nasekaný česnek.Přisypeme…

recepty73

30 min

Hlemýždi (šneci) po burgundsku

Hlemýždi (šneci) po burgundsku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Maso uvaříme se zeleninou a kořením doměkka (trvá to asi 3 hodiny); maso necháme vychladnout ve vývaru.Máslo vymícháme s česnekem utřeným se solí, přidáme posekanou…

Kuřecí kaldoun

Kuřecí kaldoun

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Skelety a drůbky (krky, žaludky...) uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou, kořením a oloupanou cibulí, zbavené jen vrchní slupky. Během vaření sbíráme pěnu.…

recepty73

180 min

Drůbková polévka

Drůbková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Omyté drůbky vložíme do studené vody, přidáme sůl, koření a zeleninu, opranou cibuli a zvolna vaříme asi 2 hodiny. Pak připravíme světlou jíšku, zalijeme ji scezeným…

Chřestová polévka s krutony

Chřestová polévka s krutony

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Chřest se v posledních letech těší velké oblibě. Vyzkoušejte z něj uvařit tuto polévku. Základem je silný zeleninový vývar, ve kterém pak uvaříte hlavičky chřestu.…

Bahula

55 min

Ruská svíčková

Ruská svíčková

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Máte-li chuť vyzkoušet netradiční variantu svíčkové, pusťte se do přípravy této její ruské verze. Chybí v ní cibule i některé tradiční koření, naopak obsahuje neobvyklou…

Pajšl

Pajšl

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Vnitřnosti odblaňte. Srdce, jazyk, slezinu a plíce můžete v této fázi očistit od tuku a rourek, ale nemusíte, vývar bude silnější a tučnější.Kořenovou zeleninu očistěte…

Bramborová polévka

Bramborová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 3,5

Na másle orestujeme zeleninu, česnek na plátky, přidáme nakrájené brambory, mražené houby, osolíme zalijeme vodou a necháme vařit, až brambory změknou. Nakonec dáme…

Zdenka +++

30 min

1 2 3 4 5 13

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli