Lahodná čokoláda rozplývající se na jazyku je snem každého. Co všechno se s ní dá udělat?
Luxusní čokoláda, která se rozplývá na jazyku je snem snad každého z nás. Můžete si vybrat z tolika druhů od mléčné přes hořkou po bílou. Každá z nich může být dále ozvláštněna dalšími surovinami, například ořechy, ovocem, karamelem, sušenkami, ale i třeba netradičně solí nebo chilli. Čokoláda se perfektně hodí nejen k mlsání, ale i do nejrůznějších dezertů.
Využití čokolády
Asi se shodneme, že vychutnat si kvalitní čokoládu jen tak samotnou, je asi nejlepším způsobem její konzumace. Na druhou stranu se čokoláda perfektně hodí i na vaření. Jen si představte dokonalý čokoládový dort, lesklou polevu na moučník, osvěžující zmrzlinu, lahodnou horkou čokoládu nebo tekoucí čokoládu ve fontáně, ve které pak namáčíte ovoce.
Na čokoládě si mohou pochutnat všichni
V dnešní době si čokoládu mohou vychutnat opravdu všichni. Problémem je, že na klasických čokoládách si zpravidla nemohou pochutnat třeba ti, kdo se snaží stravovat zdravěji, nebo trpí nějakou intolerancí. Proto ale v dnešní době existuje i například čokoláda bez cukru nebo čokoláda bez laktózy, aby nebyl o zážitek z čokolády nikdo ochuzen.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jogurtový dip s česnekem
Přidáno před 22 minutami
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 4 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 5 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 7 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Přečtěte si Zobrazit více
Králík na hořčici jako od babičky: Stačí dodržet několik rad a vznikne jídlo, které si zamilujete na první ochutnání
Vánoční trhy v Praze 2023: Guláš za 55 Kč, pánský štrúdl za 90 Kč a kilo cukroví za baťovských 999 Kč
Školní jídelny aneb 70 let školního stravování: Ještě na konci 80. let stál oběd 3,80 Kčs, dneska je to kolem 40 korun