Kapr není jen symbolem Vánoc. Tato sladkovodní ryba chutná skvěle celý rok
Kapr je velmi známá ryba. Je tomu tak nejen díky tomu, že je jakýmsi českým státním symbolem, protože se jedná o náš tradiční vánoční pokrm. Kapr je také rybou, kterou neomylně pozná už malé dítě. Velké šupiny, ploutve a typický tvar těla způsobují, že si kapra s jinou rybou nespletete. V kuchyni má kapr široké použití.
Rybí polévka
Polévku vonící rybami nemá rád každý a někdo ji nesnese dokonce ani o Vánocích. Rybí pach lze potlačit a třeba smetanová varianta rybí polévky už mnoha lidem nevadí.
Hlavní chody z kapra
Na kaprovi si pochutnávali už naši dávní předkové. Kromě klasické úpravy, tedy smažení, lze kapra připravit například v marinádě nebo na medu. Naprosto vynikající jsou třeba takové nudličky nebo smažené mlíčí.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 10 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 15 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Americký vynález: Banánový chlebíček z přezrálého ovoce je hit, který zvládne i začátečník
Pečeme s Ivou: Pagáčky s klobásou zpestří pohoštění pro koledníky, ale skvělé jsou i jindy
Nadýchaná bublanina s drobenkou podle cukráře Josefa Maršálka. Aby bylo těsto vláčné, prospěje mu podmáslí