Listové těsto nabízí mnoho způsobů zpracování, ale výsledek vždy potěší
Pustili jste se někdy do výroby listového těsta? Pokud ano, pak víte, že se skládá z hladké a polohrubé mouky, soli, vody a másla. Příprava je náročná spíše časově, je potřeba mnohokrát překládat tukové a vodové těsto. Výsledek ale stojí za to, kupované těsto to domácí zkrátka nepředčí.
Netypické pečení z listového těsta
Štrúdl neboli jablečný závin nebo pizza šneky zná každý, listové těsto má ale mnohem širší použití. Na podzim vás zahřejí jablka v županu, o Vánocích zas můžete zkusit upéct efektní sněhovou vločku. Začátečníci určitě zvládnou skořicové kytičky.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 17 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Tofu a tempeh: Jsou sojové náhražky masa opravdu tak zdravé, jak se říká?
Redakční výběr: 10 nejlepších vychytávek do kuchyně, které šetří peníze i čas. Tenhle rýžovar, strouhač i sekáček si zamilujete
Twisted bacon aneb Zakroucené tyčinky ze slaniny. Díky této fintě z Tik Toku bude slanina úplně nejkřupavější