Správně připravená marináda dodá masu tu potřebnou chuť a šťavnatost
Marináda je vlastně takový tekutý poklad, který se používá k ochucení masa či jiných pokrmů. Používá se hnedka ze dvou důvodů: Jednak dodá masu potřebnou chuť a šmrnc a také mu pomáhá dodat potřebnou křehkost a šťavnatost. Marinádu si můžete připravit podle vlastní chuti a nápaditosti. Žádná marináda se určitě neobejde bez tří základních surovin jako je olej, koření či bylinky a kyselá složka např. ocet.
Marináda, bez které se neobejde žádná grilovačka
Umíte si připravit letní grilovačku bez pořádné marinády, která dopomůže k lepší chuti grilovaného masa? My tedy ne. Poradíme vám, jak připravit tu nejlepší marinádu, po které se vám budou sbíhat sliny. Přidejte do ní pořádnou porci čerstvého česneku a bylinek!
Marináda se hodí i běžnému použití
Není-li zrovna grilovací sezóna, pak určitě oceníte marinádu i při běžném denním vaření a pečení masa. Když si maso naložíte den dopředu do oblíbené marinády - druhý den budete mile překvapeni, k jaké chuti a křehkosti masa vám dopomůže. Vyzkoušejte třeba marinované kuře.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 21 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 22 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Přečtěte si Zobrazit více
Malou kuchyň opticky zvětší zrcadlový efekt. Víte, jak ho docílit s minimálními náklady?
Ovocné kůže: Pochoutku z jablek nebo hrušek vonící skořicí a vanilkou snadno vyrobíte podle našeho videonávodu
Jídelní rozmary slavných: Jack Nicholson kvůli roli jedl sendviče, které nesnáší, zato miluje snadnou rajčatovou omáčku se sýrem