Rybíz, to je drobné ovoce ze zahrádky, jehož kyselou chuť využívá mnoho receptů
Říká vám něco pojmenování meruzalka? Pokud nejste botanik, pravděpodobně ne. Když se ale řekne rybíz, to už jistě budete vědět, co si představit. Ano, trs malých bílých, červených nebo černých bobulek rostoucích na keři, dost možná právě na vaší zahrádce.
Proč konzumovat rybíz
Kyselá chuť rybízu napovídá, že obsahuje hodně vitamínu C. V rybízu však najdeme také množství flavonoidů (ty chrání buňky před volnými radikály a brání růstu nádorových buněk a jsou obsaženy např. také v citrusech) a minerálů.
Jak využít rybíz v kuchyni
Všechny druhy rybízu jsou výborné samy o sobě nebo např. jen s cukrem či šlehačkou jako takové letní osvěžení. Z rybízu lze vyrobit svěží šťávu nebo kyselkavou marmeládu, skvěle chutná také v lehkých bublaninách a mnoha dalších moučnících.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 13 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 18 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Baskické chlebíčky pintxos nabízejí to nejlepší ze španělské kuchyně na jednom párátku! Takhle snadno se dělají
Kam vyrazit pro čerstvý český chřest: Na farmě pořídíte kilo už od 85 Kč a druhý květnový víkend navíc láká na chřestové slavnosti
Jak na domácí marmelády? Přinášíme zaručené rady, se kterými se vždy povedou!