Kvíz na téma arašídové cukroví: Vyzkoušejte, jestli arašídy či buráky dobře znáte
Cukroví z ořechů, kokosu a mandlí zná téměř každý. Stejně dobré je cukroví z arašídů. U nás je kromě názvu arašíd známý i burák nebo burákový oříšek. Přitom nejde o ořech, ale spíše o luštěninu, plod podzemnice olejné, původem z jižní Ameriky.
Arašídové cukroví a sušenky sice nepatří mezi tradiční vánoční cukroví, ale jeho příprava není složitá. Pokud chcete mít na stole druh, který jinde nemají, zkuste si ho připravit a budete mile překvapeni jeho chutí. Poradíme vám, jak na to.
Jak připravit cukroví s arašídy
Použijeme pražené, nesolené arašídy, které umeleme a zapracujeme do těsta úplně stejně jako jiné oříšky. Z vyváleného těsta vykrajujeme tvary, které upečeme na plechu dorůžova. Tvary spojujeme pikantní marmeládou, arašídovou nebo kakaovou pomazánkou, a na povrchu zdobíme čokoládou, sekanými buráky nebo karamelovou polevou.
Jak použít arašídové máslo
Koupíme ho téměř v každém supermarketu a může nám ušetřit spoustu práce. Pokud ho použijeme do těsta, musíme snížit množství tuku, protože arašídy ho obsahují hodně. Těsto s arašídovým máslem je křehké, proto volíme menší tvary nebo vytváříme kulaté sušenky - cookies.
Buráky jsou zdravé pro zdravé lidi. Lidé s alergií na arašídy by se jim měli zdaleka vyhnout. Arašídy jsou součástí pečiva, sladkých tyčinek, krémů, nápojů, ale i misek s občerstvením a exotických receptů, proto je vhodné číst etikety a obsah arašídů hlídat.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Arónie je nejen krásná, ale i ceněná pro hodnotné plody, které se dají zpracovat různými způsoby
Sušenky z arašídového másla upečete snadno, jednoduše a rychle
Komentáře