Časté chyby při přípravě odpalovaného těsta: Několik tipů, aby se moučník povedl
Odpalované těsto je základem moučníku, který prochází dvojí tepelnou úpravou a následným plněním krémem nebo šlehačkou. Ačkoliv se zdá jeho příprava jednoduchá, může dojít k několika chybám, které už nelze napravit.
Věnečky, větrníky nebo knedlíky z odpalovaného těsta jsou mistrovským dílem i noční můrou každé kuchařky. Jejich příprava je přitom velmi jednoduchá, pokud dodržíte pár pravidel. Poradíme vám, která to jsou:
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké jsou časté chyby při přípravě těsta
Myslíte, že se na odpalovaném těstě nedá nic zkazit? Ale dá:
- Těsto při pečení praská nebo má žmolky - příliš rychle propařená hmota.
- Dlouho odpalované a propařované těsto při pečení zřidne a nevyskočí.
- Těsto je sražené - vajíčka jsme vmíchali do příliš horké hmoty.
- Těsto se nespojí - další vejce přidáme, až když je těsto vyšlehané do hladka.
- Těsto rychle vyskočí a rychle spadne - vysoká teplota v troubě.
- Těsto spadne během pečení - asi jsme otevírali troubu a unikla pára.
- Tvary se při krájení lámou - je nutné je rozříznout, dokud jsou hodně teplé.
- Upečené těsto je uvnitř mokré - je nedopečené a už to nejde změnit.
Pokud si nejste jistí, že dokážete vytvořit věnečky, zkuste větrník na plech podle našeho receptu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 18 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 20 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 21 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 23 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Komentáře