Čím se potírá vánočka před pečením? Jak, kdy a proč vánočku potírat
Pečení vánoček k vánočním svátkům nerozlučně patří a protože chceme, aby naše vánočka nejen chutnala skvostně, ale také vypadala nádherně, je potřeba ji správně uplést, před pečením potřít vajíčkem a hojně posypat plátky mandlí.
Proč se ale vánočka před pečením potírá vajíčkem? Aby měla krásnou a lesklou barvu. Pokud to neuděláme, bude kůrka vánočky matná a nebude vypadat moc hezky. Když ale na potření vajíčkem zapomenete, můžete situaci zachránit bohatým pocukrováním upečené vánočky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím potřít vánočku před pečením?
Vánočku můžeme potřít samotným bílkem, ale lepší je rozšlehané vajíčko, to dodá tu správnou barvičku.
- Vánočku potíráme těsně před pečením. K tomu použijeme klasickou mašlovačku z husích brků, silikonovou mašlovačku nebo štětec.
- Potíráme rozšlehaným vajíčkem, do kterého můžeme kápnout trošku vody, půjde potom lépe roztírat. Snažíme se dostat vajíčko do všech záhybů, protože nám vánočka v troubě ještě naroste.
- Potřenou vánočku posypeme plátky mandlí.
- TIP: Můžete přidat i několik cukrových vloček nebo jiných ozdob, vypadá to moc hezky.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 2 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Komentáře