Co je zrcadlová poleva - mirror glaze: Poradíme vám, jak vytvořit lesklý povrch dortu
Mirror glaze - zrcadlová poleva - je želatinový přeliv dortů a moučníků, který na nich vytvoří leskle zářivý povrch. Při použití dvou nebo více barev, které se spolu smísí, vznikne nádherné mramorování.
Zrcadlová poleva je na dortech velmi efektní. Nejjednodušší je koupit hotovou polevu a rozehřát na potřebnou teplotu. Můžete si ji ale také sami vyrobit, pokud už máte zkušenosti se zdobením dortů. Poradíme vám, jak s polevou pracovat.
Jak pracovat se zrcadlovou polevou
- Na podnos postavíme cukrářskou točnu nebo misku a na ni mřížku.
- Na mřížku položíme dort s uhlazeným povrchem - každá nerovnost je znát.
- Dort polijeme teplou polevou a necháme ji stékat na podnos.
- Při použití více barev je sléváme dohromady nebo je rozfoukáme fénem.
- Necháme polevu zatuhnout a pomocí cukrářských karet dort odřízneme.
- Položíme jej na servírovací tác a vložíme do lednice.
- Polevu, která stekla, můžeme ještě jednou použít, proto ji uložíme do dózy.
Protože základem dortu se zrcadlovou polevou je dokonalý korpus, ukážeme vám v našem videu, jak se takový dort připravuje:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 10 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 1 hodinou
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na zrcadlovou polevu. Podle našeho názorného videa to hravě zvládnete
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní
Komentáře