Čokoládovou polevu ganache zvládne každý. Je hotová během chvilky a skvělá na potírání dortů a moučníků
Ať už jsme zrovna upekli perník nebo bábovku či připravujeme dort, možná přemýšlíme, čím ještě své sladké dílko dozdobit. Čokoládová ganache může být tou správnou volbou. Názorné video předvede, jak na to.
Čokoládová ganache (ganáš) je druh měkké polevy. Je velmi jednoduché ji vyrobit a stačí nám dvě suroviny. Hodí se nejen k polévání dortů, ale i moučníků typu perník nebo bábovka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit čokoládovou ganache
Na ganache mícháme čokoládu a smetanu v poměru 1:1.
- 100 g čokolády nasekáme nebo nakrájíme na kousky. Nasypeme ji do misky.
- 100 ml smetany ke šlehání zahřejeme téměř k varu, ale nevaříme.
- Horkou smetanou zalijeme čokoládu v misce.
- Necháme chvíli stát, aby se čokoláda začala rozpouštět.
- Pak důkladně mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.
- Takto připravenou čokoládovou ganache používáme na potírání dortů a moučníků.
Čokoládová ganache má výrazně čokoládovou chuť, tmavou barvu, hedvábný lesk a dobře se roztírá i krájí. Ke krájení používáme nahřátý suchý nůž.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 13 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 18 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Recept na išelské dortíčky: Tradiční cukroví s ořechovou náplní voní po čokoládě a chutná fantasticky
Cukrář Josef Maršálek radí, jak poznat kvalitní čokoládu a jak z ní připravit perfektní pařížský krém
Čokoládová poleva ganache: Naučte se ji dělat jako profík a vaše dorty budou luxusní!
Komentáře