Hrušková povidla vaříme z dobře vyzrálého ovoce. Výborně chutnají a jsou oblíbenou náplní buchet, koláčů a knedlíků
Do povidel můžeme použít i méně kvalitní ovoce, mělo by ale být dobře vyzrálé, chutné a co nejsladší, zbavené jaderníků. Při vaření jsme opatrní, protože horká povidla často prskají a snadno nás mohou opařit.
V našem receptáři najdete recepty a zajímavé rady, jak vařit hrušková povidla. Každý si vybere postup, který mu nejvíce vyhovuje. Povidla můžeme vařit po menších dávkách, které jsou díky tomu uvařené rychleji. K míchání doporučujeme vařečku, která má dostatečně dlouhé "držadlo", protože se větším odstupem od hrnce budeme alespoň částečně chránit před prskajícími povidly.
Jak vařit hrušková povidla
V troubě nebo širokém hrnci je lze péct bez přidaného cukru. Jsou i varianty, které cukr obsahují nebo využijí jako základ sušené hrušky. Receptů máme dostatek, stačí se vyzbrojit trpělivostí a pustit se do práce. Hotová povidla, která brzy spotřebujeme, nemusíme zavařovat, ale pokud jsou určená k dlouhodobějšímu uskladnění, obvykle je raději zavaříme.
Hrušková povidla se dají použít podobně jako povidla švestková, uplatnění je široké. A pokud máme rádi valašské frgály, určitě je oceníme jako výbornou náplň. Následující video názorně předvádí postup, jak upéct valašský frgál. Náplň si zvolíme podle chuti a možnosti.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Trvanlivá domácí povidla vaříme z dobře vyzrálého ovoce. Umíte je uvařit téměř bez práce a bez míchání?
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Pečeme s Ivou: Hruščák, koláč s hruškovými povidly a s tvarohovou náplní, pekly už kdysi dávno naše prababičky
Komentáře