Jak dlouho potit cuketu? Starší cukety obsahují větší množství vody. Jak si s ní poradit?
Starší přerostlé cukety obsahují větší množství vody a před některým kuchyňským zpracováním je vhodné přebytečnou vodu odstranit. Postup je jednoduchý, stačí nám obyčejná sůl.
Na smažení nebo grilování se starší cukety příliš nehodí, vhodnější jsou mladé. Pokud se ale rozhodneme starší cukety přece jen využít, vždy je necháme před použitím vypotit - tzn. posolíme je z obou stran a necháme je 15 až 30 minut stát.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Když je necháme na cedníku, přebytečná tekutina bude rovnou odtékat. Že proces probíhá, poznáme podle toho, že se na cuketě objevují kapičky vody. Po vypocení je osušíme ubrouskem. Pokud se chceme zbavit alespoň částečně soli, cukety rychle opláchneme vodou a osušíme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 2 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 4 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 22 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Přečtěte si Zobrazit více
Cuketové kobližky: Díky cuketě a tvarohu jsou krásně vláčné a božsky chutnají obalené v cukru a skořici
Čím se liší přerostlé starší cukety od těch mladých? Jejich zpracování zabere více času, ale i pro ně máme dobré využití
Úžasně matjesy z cukety chutnají skoro jako ty pravé. Podle našeho receptu je připravíte snadno a za pár minut
Komentáře