Falešný vařený marcipán: Naučíme vás vyrobit levnou potahovací hmotu
Vařené potahovací hmotě se někdy říká také varná. Má výhodu, že je poměrně levná, takže pokud jí potřebujete hodně, můžete na ni vsadit. Je také méně sladká a pokud ji ochutíte mandlovou potravinářskou trestí, bude dobře chutnat. Jen není vhodná pro bezlepkovou dietu.
Základem této hmoty je mouka zpracovaná obdobně jako u odpalovaného těsta. V horké tekutině "odpálíme" mouku a po zchladnutí zapracujeme příchuť a cukr. Můžeme ji také barvit jako každý marcipán. Provedeme vás její výrobou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na vařený marcipán
- Uvedeme k varu 150 ml vody a 70 g tuku (nejlépe másla).
- Naráz vsypeme 150 g hladké mouky a promícháme.
- Na mírném ohni mícháme vařečkou, až se těsto přestane lepit k hrnci i vařečce.
- Stáhneme ze zdroje tepla, zakryjeme proti osychání a necháme zchladnout.
- Do zchladlé hmoty přidáme 2–3 kapky tresti a postupně zapracujeme prosátý moučkový cukr. Může ho být potřeba až 500 g.
Hotovou hmotu lze barvit různými barvami. Vydrží několik týdnů dobře zabalená v mikrotenu v chladničce.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jogurtový dip s česnekem
Přidáno před 32 minutami
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 4 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 5 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 7 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 7 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Marcipán i falešný marcipán uplatníme při pečení dortů, zákusků, cukroví. Můžeme si vybrat z několika druhů
Holka u plotny peče: Hrníčková Granko bábovka je neskutečně vláčná, voní kakaem a snadno se připravuje
Komentáře