Jak na to, aby rozinky, které přidáme do těsta, neklesaly dolů. Jednoduchý trik je záležitostí chvilky
Rozinky dají některým těstům tu správnou chuť, ale může se nám stát, že začnou v řidším těstu klesat dolů. Tomu snadno zabráníme jednoduchým trikem, který provedeme během chvilky.
Rozinky před použitím zkontrolujeme a přebereme, aby v nich nezůstaly drobné kamínky a jiné malé nečistoty. Potom je spaříme horkou vodou - stačí je dát do cedníku a nad umyvadlem prolít vodou, kterou jsme ohřáli v rychlovarné konvici. Tímto způsobem připravené rozinky budou po upečení příjemně vláčné a chutné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit rozinky do těsta
Omyté a spařené rozinky mírně osušíme (jen částečně), např. je můžeme na chvilku položit na utěrku, ať už látkovou nebo papírovou. Poté je nasypeme do misky s trochou hrubé mouky a lehce je protřepeme. Tímto způsobem jsou již rozinky připravené k použití. Mouka, která se na nich přichytila, zabrání jejich klesání při pečení těsta.
Jak nejlépe upéct oblíbený mazanec s rozinkami, poradí náš další článek.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Jak uchovat a zpracovat ořechy. Vyzkoušejte rady a tipy na jejich využití
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Komentáře