Jak připravit Calzone. Napůl přehnutá pizza se peče s náplní a výborně chutná se zeleninovým salátem
Calzone je vlastně přehnutá pizza, která se peče s náplní - záleží na nás, jakou náplň si vybereme a čemu dáme přednost, ale důležitý je sýr, rajčatová omáčka a olivový olej. Pizzu upečeme dozlatova a podáváme ještě horkou, dokud je sýr vláčný a všechno krásně spojuje.
Italská pizza patří mezi nejoblíbenější jídla a každý ji miluje s jinou náplní - někdo má rád více zeleniny, jiný dá přednost sýrům, žampiónům, masové náplni nebo pikantní chuti. Pizzu si můžeme upéct i v domácích podmínkách podle těch nejlepších receptů z našeho receptáře.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Calzone - pizza přehnutá napůl
Calzone je vlastně pizza, která je přeložená napůl a upečená s náplní. Připravíme ji z těsta na pizzu, které dobře rozválíme a na polovinu těsta rozložíme náplň. Nedáváme ji až ke krajům - ponecháme okraj (asi 2 cm), abychom po přehnutí těsta mohli okraje dobře uzavřít. Do náplně se hodí obdobné suroviny, jako se dávají na klasickou pizzu. Výborná je s rajčatovou náplní a sýrem, který vše krásně spojí. Můžeme ji vyzkoušet se žampiony, šunkou nebo kuřecím masem a cukrovou kukuřicí. Přidáme také italské koření a pár kapek olivového oleje.
Jak upéct Calzone
Přeložené okraje Calzone po naplnění dobře přimáčkneme, případně ještě ohneme dovnitř - tak, aby vznikl pevný okraj. Calzone položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Upečeme v troubě dozlatova. Tato pizza výborně chutná hned po upečení, podávaná se svěžím zeleninovým salátem a dresinkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 21 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 22 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Komentáře