Jak připravit dokonale krémovou horkou čokoládu? Vyzkoušejte to podle videa
Horká čokoláda je ideálním nápojem v chladném zimním období, kdy se chceme zahřát, ale zároveň si pochutnat na něčem dobrém. Pokud jste i vy milovníkem všeho čokoládového, tak rozhodně musíte vyzkoušet naši dokonale krémovou horkou čokoládu.
Horká čokoláda je právě tím ideálním nápojem, který si s sebou vezmete k vánočnímu filmu, přikryjete se teploučkou dekou a jen si užíváte tu kouzelnou atmosféru. Aby byl ale zážitek úplně dokonalý, měla by být horká čokoláda krásně krémová, jemná a tak akorát sladká.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit krémovou horkou čokoládu?
Dokonalé krémová horká čokoláda vykouzlí úsměv na tváři každému.
- Do hrnce nalejeme mléko, přidáme kvalitní čokoládu, kakao, cukr podle chuti a trochu soli. Všechno společně dobře rozehřejeme.
- Ve vedlejší misce rozmícháme škrob s mlékem, vlijeme do horké čokolády a vše společně pořádně provaříme. Čokoláda krásně zhoustne.
- Ještě horkou nalijeme čokoládu do sklenice a dozdobíme domácí šlehačkou.
Mohlo by vás zajímat
Horká čokoláda může mít spoustu podob
Horká čokoláda dnes může vypadat všelijak. Můžete si stejným způsobem připravit třeba bílou čokoládu, přidat do ní červené víno nebo do ní přihodit marshmallow.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 30 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Jak na pevnou šlehačku? S naším návodem to zvládnou i začátečníci
Horká domácí čokoláda zlepší náladu, zahřeje a dodá energii. Poradíme, jak ji udělat nejlepší a čím ji dochutit
Komentáře