Jak připravit masové karbanátky se sýrem? Holandské řízky jsou oblíbené mezi dětmi i dospělými
Karbanátky z mletého masa a strouhaného sýra, nazývané "holandské řízky", si získali srdce mnoha strávníků. Jsou příjemně měkké a dobře se jí, proto přijdou k chuti nejen dětem, ale i starším lidem. Ale pozor, rozhodně se nejedná o dietní pokrm, protože řízky často obsahují prorostlý bůček.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Využití mletého masa
Jak připravit karbanátek se sýrem
- Nastrouháme sýr (Gouda, Eidam) na struhadle.
- Přidáme mleté maso, buď koupené nebo vlastnoručně pomleté. Pokud si ho meleme sami, tak nejprve nahrubo a pak najemno, koření přidáme už při mletí. Osolíme a opepříme.
- Přisypeme jemně nakrájenou petrželovou nať, čerstvě sklizenou, mraženou nebo sušenou.
- Přimícháme vejce a vše důkladně promícháme.
- Rukama tvoříme karbanátky a klademe je na tác nebo jinou podložku.
- Obalujeme je v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
- Na pánvi rozehřejeme olej a karbanátky na něm smažíme z obou stran dozlatova.
- Po usmažení je klademe na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.
- Podáváme s bramborovou kaší a kyselou okurkou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 10 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 11 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 17 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Komentáře