Trápení s těstem na cukroví: Jak předejít nadměrnému a zbytečnému zapracování mouky?
Při rozvalování křehkého lineckého nebo perníkového těsta se často stane, že neustálým podsypáváním moukou se do těsta zapracuje víc mouky, než potřebujeme. Lze tomu předejít jednoduchou vychytávkou.
- Rozstříhneme větší mikrotenový sáček nebo uřízneme z potravinové fresh fólie přiměřený kus, kterým pokryjeme vál.
- Položíme těsto a začneme zlehka rozvalovat válečkem. Na těsto netlačíme.
- Rozválíme na požadovanou sílu, vykrájíme tvary a přeneseme na plech.
- Zbytky shrneme, krátce propracujeme a můžeme opětovně použít.
Co dělat, když se těsto lepí?
Tip: pokud se těsto přesto k fólii lepí, můžeme lehounce před prvním válením poprášit fólii moukou. Pokud se těsto lepí i na váleček, položte i navrch na těsto jeden díl sáčku nebo fólie a válejte přes ni.
Tímto způsobem máme jistotu, že těsto zůstane v původním složení bez nadměrného množství mouky, nebude praskat a dobře ho od fólie zvedneme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 17 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 19 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 20 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 22 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Pagáčky s klobásou zpestří pohoštění pro koledníky, ale skvělé jsou i jindy
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Jak na perfektní linecké? Stačí dodržet systém 3-2-1 a cukroví zvládnou i úplní začátečníci
Komentáře