Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Listová zelenina mangold je nenáročná na pěstování a největší výhodou je, že se na rozdíl od špenátu může sklízet postupně po celou vegetační dobu. Mangold je zelenina, která se na zahradě vyplatí.

Mangold můžeme pěstovat v několika kultivarech, listový nebo s mohutnějšími řapíky, mnohdy barevnými. Postupným odlamováním listů si zajistíme přísun výborné zeleniny až do prvních mrazíků. Další velkou výhodou je, že obsahuje nižší množství kyseliny šťavelové než špenát.

Jak se jí mangold

Zužitkujeme nadzemní části rostlin:

Mangold je určitě zelenina, která nám na záhonu udělá velkou službu a obohatí jídelníček po celé léto.

Jako inspiraci nabízíme videorecept na chutný slaný koláč s lososem a mangoldem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více