Jak uchovat krém? Jaký druh krému můžeme uložit pro pozdější využití
Máslového krému vždy připravujeme více, než kolik ho potřebujeme, protože máme strach, aby ho bylo na ozdobení dezertu dostatek. Když krém zbyde, musíme ho umět uchovat tak, abychom ho brzy znovu zpracovali.
Krém obsahuje tuk, cukr a přísady, které mají různou dobu trvanlivosti. Máslový krém se dá velmi dobře skladovat na rozdíl od krémů s tvarohem a se šlehačkou. Pokud se stane, že nějaký krém zbyde, můžeme ho uchovat pro pozdější využití?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uchovat krém
Různé krémy mají různé způsoby skladování:
- Máslový krém můžeme nechat ve vzduchotěsné dóze 14 dní. Pak ho vložíme do misky, misku do horké vody, necháme ho povolit a přešleháme.
- Nastavovaný krém se díky vysokému obsahu másla dá lehce zmrazit - před použitím ho včas vyndáme, aby povolil a znovu ho vyšleháme.
- Šlehačkové krémy necháme v chladu jen do druhého dne. Dlouhým skladováním spadnou a zřídnou, proto se nehodí ani pro zmrazení.
- Tvarohové krémy jsou určeny ke spotřebě do dvou dnů - pokud je necháme déle, riskujeme jejich zkysnutí a sražení při přešlehání.
Použijeme-li uschovaný krém pro další zdobení dezertů, je vhodné ho pokaždé znovu ušlehat. Krém z lednice se srazí, proto ho musíme nahřát a znovu zpracovat do nadýchané pěny. Podruhé už krém neskladujeme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Komentáře