Jak připravit krém z mascarpone? Chutná luxusně a hodí se do náplní i pohárů
Mascarpone je zajímavou surovinou, která si získala v naší kuchyni své pevné místo. Mascarpone oceníme na přípravu lahodných dezertů, pohárů a sladkých zákusků. A určitě se nám bude hodit na italské tiramisu.
Jedná se vlastně o čerstvý, měkký, smetanový sýr, který je velmi tučný (obsah tuku min. 78 % v sušině). Patří mezi dražší suroviny, ale do některých dezertů ho můžeme nahradit, poradíme čím. Do krému podle následujícího receptu ale použijte "pravé" mascarpone.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Krém z mascarpone a šlehačky
Jednoduchý krém z několika surovin si mnohé z nás určitě získá. Jeho využití je poměrně široké a ušlehaný je během chvilky.
- Připravíme si jedno mascarpone, dvě šlehačky (min. 31%), dva ztužovače šlehačky, podle chuti cukr krystal.
- Do mísy vložíme mascarpone, přidáme šlehačku, ztužovač a cukr.
- Směs šleháme metličkovým mixérem, dokud nevznikne tuhý krém.
- Hotový krém použijeme podle potřeby. Je skvělý na zdobení pohárů i jako náplň do moučníků.
V dalším článku ukážeme sedm nejlepších krémů na dorty, rolády, řezy, cukroví a jiné zákusky. Poradíme i s jejich přípravou.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Komentáře
4. 3. 2023 12:34