Jak uvařit vánoční rybí polévku? 5 kroků k výtečné polévce pro sváteční chvíle
Rybí polévka je tradičním vánočním jídlem a nesmí chybět u štědrovečerní večeře. Je více možností, jak ji uvařit, dochutit a zahustit. V následujícím článku si řekneme, jak vánoční rybí polévku připravit.
Rybí polévka, podávaná při štědrovečerní večeři, má u nás dlouhou tradici. Je symbolem českých Vánoc. Kapr, který se připravuje nejčastěji, představuje plodnost, hojnost a bohatství. Vánoční rybí polévka je také symbolem rodinné shody a spolupráce, protože se při jejím vaření může zapojit celá rodina.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit vánoční rybí polévku
Oproti jiným polévkám není ta rybí časově náročná na přípravu.
- Z rybí hlavy, kostí, ploutví, odřezků a kořenové zeleniny si připravíme vývar. Není třeba ho vařit dlouho, stačí 30–45 minut.
- Polévku přecedíme, obereme maso a nakrájíme zeleninu.
- Zeleninu a maso vrátíme zpět, můžeme dochutit pepřem, muškátovým oříškem nebo zázvorem.
- Polévku lze zahustit jíškou, rozmixovanou kořenovou zeleninou nebo jikrami a mlíčím.
- Na talíři zdobíme opraženou houskou.
Pokud jsme vás navnadili, můžete se inspirovat naším videoreceptem a připravit rybí polévku podle něj. Do komentářů nám pak napište, jak se vám polévka povedla.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 21 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 23 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Přečtěte si Zobrazit více
Šéfkuchař Radek Kašpárek rád vaří z levnějších surovin. Nám prozradil svůj recept na štědrovečerní rybí polévku
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Jak slaví Vánoce bývalá vítězka MasterChefa Kristína Nemčková? Na svátečním stole u nich nesmí chybět tato vynikající kapustnice
Komentáře