Palačinky by měly být co nejtenčí. Jak na to vám ukáže videonávod
Není snad nikdo, kdo by neměl rád palačinky. Těsto je hotové hned, usmažené jsou taky rychle a potom už zbývá jen je namazat tím, na co máte zrovna chuť. Jelikož je vždy co zlepšovat, i palačinky můžete dovést k dokonalosti.
Usmažit tenoučké palačinky, které by byly skoro průhledné, je cílem mnoha kuchařů. Pokud budete postupovat podle videonávodu, jistě se vám povedou skoro tak tenké jako ty francouzské z trhů a poutí. Chce to jen trochu cviku.
Jak smažit palačinky
Předpokladem je kvalitní nepoškrábaná pánev, dál už je to na vás.
- Pánev lehce potřeme olejem a rozehřejeme ji na střední teplotu.
- Těsto nalijeme doprostřed pánve a nakláněním pánve ho rozlijeme po celé ploše.
- Jakmile těsto na povrchu zmatní, palačinku podebereme a otočíme.
- Palačinku krátce osmažíme i z druhé strany.
- Palačinky zdobíme sezónním ovocem a šlehačkou či plníme marmeládou a zmrzlinou.
Palačinky jsou výborné i naslano.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 5 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 8 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Přemek Forejt slibuje, že uvaří v každé domácnosti: Naučím tě neskutečný vychytávky, říká slavný šéfkuchař
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře