Jak jednoduše uvařit cizrnu? Máme pro vás tři tipy, jak ušetřit čas i práci při vaření oblíbené luštěniny
Cizrna je skvělá luštěnina, která je úžasným zdrojem rostlinných bílkovin. Připravit z ní můžeme polévku, pomazánku i hlavní jídlo. Jak ji uvařit tak, abychom s ní neměli mnoho práce?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Vaření cizrny v obyčejném hrnci
Předem namočenou cizrnu zalijeme v hrnci čerstvou vodou a přivedeme k varu. Poté ji pozvolna vaříme přibližně hodinu až do změknutí. Pokud bychom cizrnu předem nenamáčeli, prodlouží se doba jejího vaření. Cizrnu solíme až těsně před dovařením, nebo ji dosolíme až v jídle, do kterého ji přidáváme.
Vaření cizrny v pomalém hrnci
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Vaření cizrny v tlakovém hrnci
Dalším pomocníkem při vaření cizrny je tlakový hrnec. V tlakovém hrnci se naopak doba vaření zkracuje. Cizrnu budeme mít uvařenou přibližně za půl hodiny, ale opět záleží na době namočení. Proto ji po půl hodině zkontrolujeme a případně dovaříme.
Co připravit z cizrny?
Z cizrny se připravuje např. tradiční pomazánka hummus, výborná je také cizrna na paprice, cizrnový salát, nebo z ní připravíme chutné karbanátky, jak je vidět na následujícím videu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 2 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Přečtěte si Zobrazit více
Luštěniny obsahují cenné živiny, včetně pořádné dávky bílkovin. A když nás nadýmají? Snadno tomu předejdeme
Zkusili jsme připravit majonézu z cizrnového nálevu: Veganská náhražka chutná skoro jako klasická majonéza a snáze se dělá
Hubnutí pomocí nízkokalorické stravy: Cizrna, oblíbená luštěnina, skvěle zasytí a má široké uplatnění v kuchyni
Komentáře