Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak uvařit prasklé vejce. Zvládneme to jednoduše a snadno s jednoduchým trikem
Zdroj: Unsplash

Někdy nám vajíčko napraskne, obvykle při neopatrné manipulaci, a v tom případě ho musíme spotřebovat co nejdříve. Můžeme ho uvařit natvrdo a pokud použijeme jednoduchý postup, nemusíme se obávat, že by část vajíčka ze skořápky vytekla.

Vajíčka potřebují velmi opatrnou manipulaci, jenže i navzdory šetrnému zacházení si občas všimneme, že je některé z nich naprasklé. Nejjednodušší je ho rozklepnout a spotřebovat co nejdříve, pokud ovšem víme, že k naklepnutí došlo teprve nedávno. 

Jak snadno uvařit prasklé vejce

Když máme vajíček málo a potřebujeme i to naprasklé uvařit navrdo, pomůže nám jednoduchý fígl. Aby nám při vaření nevyteklo, podržíme ho nejprve chvíli na kovovém cedníku nad horkou párou. Tímto způsobem vrstvička bílku ztuhne a pak ho již můžeme dovařit běžným způsobem.

Jak připravit výborné vajíčkové pomazánky, poradí náš další článek.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli