Jak vmíchat bílkový sníh do těsta. Při správném postupu budou moučníky krásně nadýchané
Aby se moučník povedl, nestačí jen připravit pevný sníh, ale je také důležité správně ho vmíchat do směsi. Jen tak se sníh postará o potřebnou kyprost těsta.
Ušlehaný sníh je krásně nadýchaný a pevný, obsahuje v sobě hodně vzduchu, a je třeba ho opatrně vmísit do těsta, a to tak, aby neztratil svůj získaný objem a "nespadl". Směs, do které sníh přidáváme, je hustší a těžší než lehký sníh, proto ji nejprve trochu odlehčíme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak přimíchat sníh do těsta
Správně připravený sníh, který nesmíme přešlehat, aby neztratil svůj objem, přidáváme do těsta velmi opatrně a zlehka.
- Nejprve přidáme do těsta pouze malou část našlehaných bílků (asi čtvrtinu) a opatrně je vmícháme. Tím připravené těsto trochu odlehčíme.
- Teprve potom vmícháme do odlehčeného těsta ostatní sníh za pomoci kovové lžíce nebo gumové stěrky. Sníh přidáváme po lžících, které vkládáme do těsta a převracením sníh opatrně vmícháváme.
- Můžeme také postupovat opačně a ostatní těsto (už odlehčené, podle bodu č. 1) přidat do mísy se sněhem. I při tomto postupu sníh přimícháme k ostatnímu těstu jemným převracením.
V následujícím videu se můžete podívat, jak připravit nadýchanou piškotovou roládu. Do těsta je potřeba správně ušlehaný sníh, který se přidává k našlehaným žloutkům s cukrem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 13 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 14 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 20 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vyšlehat pevný sníh z bílků - rady pro začátečníky
Dort Esterházy podle Josefa Maršálka: Bílky na těsto je lepší nedošlehat a máslo a pudink do krému musí mít stejnou teplotu, radí cukrář
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
Komentáře