3 oblíbené nádivky do krůty: Upečte krůtu včetně chutné a šťavnaté nádivky
Drůbež se často plní nádivkami, získá tak lepší chuť. A protože taková krůta je velká a peče se dlouho, naplnění nádivkou se tu přímo nabízí. Vhodně se zužitkuje volný prostor uvnitř krůty a netradiční příloha je na světě.
Nádivka se připravuje ze směsi vařeného a uzeného masa, pečiva, vajec, másla nebo sádla a koření. Přidávají se také houby. Z daných surovin se utvoří nádivkové těsto, které se následně zapéká. Může se jím naplnit drůbež nebo lze péct samostatně v pekáčku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou nádivku do krůty zvolit
Nádivkou naplníme krůtu zevnitř a pokud zbyde, dáme ji také pod kůži na prsou nebo stehnech.
- Základem nádivky jsou rohlíky, vejce, mléko, krupice a špek. Tyto suroviny můžeme ozvláštnit libovolnými přísadami. Nabízí se třeba kopřivy, špenát nebo česnek.
- Netradiční chuť nabízí kaštanová nádivka, kdy se kaštany uvaří do změknutí v mléce, oloupou se a pomelou. Přidá se mleté maso, játra, vejce a máslo.
- Tradiční nádivkou je játrovo-mandlová, do které kromě rohlíků, mléka a vajec patří také játra a plátky mandlí.
Pokud nemáte k dispozici krůtí maso, můžete použít i kuřecí a naplnit ho vynikající nádivkou jako v našem videoreceptu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 15 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 17 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 18 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 20 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak naplnit kuře před pečením nádivkou? To pro vás bude po zhlédnutí názorného videa hračka
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Komentáře