Chyby při mražení jahod: Vyvarujte se jich a uchovejte jahodám chuť i aroma
Chuť čerstvých jahod si můžeme užívat ihned po sběru, ale také v nejrůznějších dobrotách. Také je dobré část jahod zamrazit na zimu. Podstatné je vyhnout se základním chybám při jejich přípravě do mrazáku.
Také milujete tu výhodu mražení? Stačí pak pouze otevřít mrazák a můžeme připravit nejrůznější pokrmy ze sezónního ovoce i v zimě. Jahody se rozhodně vyplatí zamrazit - chutnají s jogurtem či šlehačkou a také jahodová bublanina potěší každého strávníka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chyby při mražení jahod
S našimi tipy předejdete mraženým jahodám bez chuti i zmrzlé hroudě ovoce:
- Mražení unavených jahod. Ovoce je potřeba uložit do mrazáku co nejčerstvější. Změklé přezrálé plody nebudou tak chutné, jako ty zamražené v čerstvém stavu.
- Omytí je nezbytné, abyste zmražené jahody mohli rovnou z mrazáku použít do vámi připravovaných pokrmů. Stopky s lístky odstraňte až po umytí a osušení, aby se voda nedostala do plodů a tím je neznehodnotila.
- Slepenému ovoci v jednu hroudu předejdete snadno. Omyté a osušené jahody stačí rozprostřít na tácek a takto vložit asi na 2 hodiny do mrazáku. Jahody pak už jen sesypte do sáčku a odebírejte vždy takové množství, jaké potřebujete.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 17 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 20 hodinami
Komentáře