Perníkový dort zdobený krajkou z polevy je malé umělecké dílo
Milovníci perníku si zde přijdou na své - nadýchaný dort z litého perníkového těsta nebo tvarovaný perník ve formě kazety v kombinaci s bohatým zdobením bílkovou polevou je přesně tím, co by se jim líbilo.
1. Dort z litého perníkového těsta
Připravíme si korpus z litého perníku. Pokud se bojíme, že se perník nepropeče, připravíme si korpusy dva a každý z nich po upečení prořízneme. Tužší okraje odřízneme nebo odrolíme - a to i na povrchu. Z odkrojků můžeme připravit drť, kterou posypeme boky dortu, tence potřené marmeládou. Na povrch dortu nalijeme čokoládovou polevu nebo dort polijeme celý - získáme tím hladkou plochu, na kterou se bude dobře malovat bílkovou polevou.
2. Dort z tvarovaného perníku
Těsto na perníky (ne hned měkké) rozválíme na silnější plát. Poválíme po něm okraj dortové formy, naznačený pás vyřízneme a uvnitř formy obložíme kraje. Upečeme na 180 °C. Dno formy z vnější strany obkreslíme, vyřízneme dva kulaté plátky a upečeme je zvlášť. Po upečení potřeme perníky rozšlehaným vejcem. Polevou přilepíme perníkový ráfek na spodní kruh, naplníme dárky nebo sladkostmi a přilepíme "pokličku", kterou můžeme ozdobit krajkou ještě před přilepením.
3. Dort z perníkových plátků
4. Dort s perníčkovými dekoracemi
Připravíme si dort z litého perníkového těsta. Po upečení a vychladnutí ho nařežeme na pláty, které potřeme marmeládou, popřípadě krémem, uvnitř i na povrchu. Předem připravené perníčky, ozdobené bílkovou polevou, naklademe na vršek dortu, případně je nalepíme na boky. Dort můžeme perníčky zakrýt celý. Takový dort není vhodné krájet, musíme jej nejdříve "očesat", což je oblíbenou činností dětí.
Jak zdobit perníkový dort krajkou z polevy
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Sladké drobečky
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
6 kroků k čokoládové polevě: Z čokolády na vaření je připravená raz dva a hodí se na všechny moučníky
Jak ušlehat vejce. 3 oblíbené způsoby šlehání pro různé účely
Hrníčkové mléčné řezy: Nadýchaný korpus doplňuje tvarohovo-smetanová náplň, která je neuvěřitelně svěží a božsky chutná
Komentáře