Proč se dává pivo do těsta? Nejčastěji ho přidáváme do těst na rohlíky
Těsta s pivem jsou velmi oblíbená, pivo používáme především při pečení závinů a rohlíků. Rozdíl pocítíte také v tom, jaké pivo zvolíte. Světlé je jemně nahořklé, ale tmavé dodává pečivu karamelovou příchuť.
Pivo chuť pečiva nijak znatelně neovlivňuje, ale při delším skladování ji zvýrazní. Pivo je označováno za superpotravinu. Kromě popíjení tohoto zlatavého moku se dá využít nejen do těst, ale také při vaření, pečení a ve studené kuchyni.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
K čemu slouží pivo v těstě
Máme pro vás několik postřehů a zkušeností.
- Pivo krásně a rychleji nakypří těsto, protože obsahuje kvasnice. Pivní těsta jsou různorodá – pivo využijeme na tyčinky a preclíky, sladké i slané záviny, rohlíky, chleba, ale také na nejrůznější moučníky včetně lívanců.
- Pivní pečivo je jemnější, nadýchanější a má křupavější kůrku.
- Pokud použijete tmavé pivo, bude pečivo tmavší a jeho chuť výraznější než obvykle. Tmavé pivo, které obsahuje více cukrů a zanechává po sobě karamelový nádech, se hodí hlavně k sladkému pečení.
Veškerý alkohol se pečením vypaří, proto se nemusíte bát pivní rohlíky dát i svým dětem.
Vyzkoušejte pivní čokoládový dort podle video-receptu níže a zanechte nám v komentářích vaše dojmy z jeho chuti.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Přečtěte si Zobrazit více
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře