Rafaelo: Vyzkoušejte 2 nejlepší postupy tvoření lahodných kokosových kuliček
Spojení kokosu a mandlí si neodmyslitelně každý spojí s chutí Rafaela. Kupované kuličky však dokážete připravit i doma, stejně chutně a hlavně výrazně levněji. V následujícím článku vám poradíme, jak na to.
Kokosové neboli Rafaelo kuličky řadíme mezi nepečené cukroví, které se připravuje v posledním týdnu před Štědrým dnem. Při prvním kousnutí se vám rozplyne na jazyku chuť kokosu a uprostřed příjemně křupne schovaná mandle. Receptů na jejich přípravu je několik. My vám dnes představíme dva nejoblíbenější z nich.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Rafaelo kuličky ze salka
Rafaelo kuličky ze sušeného mléka
Příjemně vychytaná chuť kokosu a sušeného mléka vás překvapí svou jemností. Tento způsob přípravy Rafaela je také snadný, jenom je nutné mít připraveno více ingrediencí. Než se pustíte do samotného tvarování kuliček, doporučujeme vám směs nechat minimálně půl hodiny uležet v lednici.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 18 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 20 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 22 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Komentáře